Beskrivelser og opplevelser med Hokkaido

Beskrivelse av Hokkaido

Hokkaido er en japansk hunderase som har vært brukt i mange århundrer som jakthund på den japanske øya Hokkaido. Denne mellomstore rasen er kjent for sin intelligens, mot og lojalitet.

Hokkaido-hunden er kjent for sitt markante utseende, med en kraftig og muskuløs kropp, en bred snute og trekantede ører som står rett opp. Pelsen er tykk og grov, med en karakteristisk farge som er rød, sort eller hvit.

Som jakthund er Hokkaido en ekspert på å spore og jage ville dyr som hjort og bjørn. Rasen er også veldig aktiv og krever mye mosjon og trening. Med riktig trening og sosialisering kan Hokkaido være en flott familiehund, men den kan være reservert overfor fremmede og krever derfor en erfaren eier.

Hokkaido-hunden er en sterk, pålitelig og lojal hunderase som kan være et flott valg for de som søker en aktiv og allsidig følgesvenn.

Bilder av Hokkaido

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Hokkaido, nr 2913. Bilde av Hokkaido, nr 6374. Bilde av Hokkaido, nr 6368. Bilde av Hokkaido, nr 2910. Bilde av Hokkaido, nr 6370. Bilde av Hokkaido, nr 2911. Bilde av Hokkaido, nr 6365. Bilde av Hokkaido, nr 6367. Bilde av Hokkaido, nr 6371. Bilde av Hokkaido, nr 6369. Bilde av Hokkaido, nr 2909. Bilde av Hokkaido, nr 6366. Bilde av Hokkaido, nr 2916. Bilde av Hokkaido, nr 2914. Bilde av Hokkaido, nr 2912. Bilde av Hokkaido, nr 6375. Bilde av Hokkaido, nr 6372. Bilde av Hokkaido, nr 6373.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Hokkaido, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Hokkaido kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Hokkaido:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Asiatiske spisshundraser og beslektede raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 261

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 24-27kg
Tispe: 20-24kg

Høyde (cm):

Hann: 48-52cm
Tispe: 45-49cm

Farge(r):

sort, rød, brun eller brindle

Pelslengde:

kort

Pels:

kort, rett og stiv

Pelsstell:

en del

Allergi:

ja

Aktivitet:

Aktiv

Fra DogLex

Japanske-hunderaser
...det finnes flere japanske hunderaser, hvorav spesielt seks av spisshundene er svært interessante i kynologis...
Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og ...