Komondor

Komondor

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Komondor.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Komondor er en hunderase som er spesielt kjent for sitt «mopplignende» utseende. Det er en stor hunderase. Det er en populær agility-, utstillings- og konkurransehund.

Ungarsk hyrdehundrase. Kraftig og imponerende, mankehøyde for tisper 55–70 cm, for hannhunder 65–80 cm. Hvelvet skalle, tydelig stopp og bred, kraftig, forholdsvis kort snute. Mørk brune øyne, lange, U-formede, hengende ører og hengende hale. Fin underull, lang, grov, sammenfiltret overpels som danner snorer; rent hvit.

Mer om Komondor:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 053

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 65-80cm
Tispe: 55-70cm

Farge(r):

hvit

Pels:

lang,gorv, sammenfiltret overull

Bilder av Komondor

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Komondor, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Komondor kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.