Beskrivelser og opplevelser med Komondor

Beskrivelse av Komondor

Komondor er en stor og kraftig hunderase som opprinnelig kommer fra Ungarn. Den er kjent for sin imponerende og karakteristiske pels, som består av lange, tette, hvite og bølgete lokker som minner om dreadlocks. Pelsen er tykk og beskytter hunden mot både kulde og varme, samt mot angrep fra rovdyr.

Komondor har et rolig og reservert temperament, men kan være meget beskyttende overfor sin familie og sitt territorium. Den er intelligent og modig, og krever en erfaren og konsekvent eier som kan gi den riktig trening og sosialisering.

Som en vokterhund er Komondor vant til å arbeide selvstendig og tar ofte egne beslutninger, så det er viktig å ha god kontroll over hunden når den er løs. Komondor er også en aktiv hund som trenger daglig mosjon og mentalt stimulerende aktiviteter.

Komondor er ikke egnet for alle, men for den rette eieren kan den være en lojal og hengiven følgesvenn og beskytter.

Bilder av Komondor

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Komondor, nr 219. Bilde av Komondor, nr 221. Bilde av Komondor, nr 205. Bilde av Komondor, nr 201. Bilde av Komondor, nr 206. Bilde av Komondor, nr 211. Bilde av Komondor, nr 222. Bilde av Komondor, nr 230. Bilde av Komondor, nr 213. Bilde av Komondor, nr 223. Bilde av Komondor, nr 202. Bilde av Komondor, nr 214. Bilde av Komondor, nr 208. Bilde av Komondor, nr 218. Bilde av Komondor, nr 227. Bilde av Komondor, nr 216. Bilde av Komondor, nr 220. Bilde av Komondor, nr 200. Bilde av Komondor, nr 204. Bilde av Komondor, nr 228. Bilde av Komondor, nr 210. Bilde av Komondor, nr 203. Bilde av Komondor, nr 225. Bilde av Komondor, nr 212. Bilde av Komondor, nr 207. Bilde av Komondor, nr 209. Bilde av Komondor, nr 217. Bilde av Komondor, nr 229. Bilde av Komondor, nr 215. Bilde av Komondor, nr 231. Bilde av Komondor, nr 226. Bilde av Komondor, nr 224.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Komondor, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Komondor kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Komondor:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 053

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 65-80cm
Tispe: 55-70cm

Farge(r):

hvit

Pels:

lang,gorv, sammenfiltret overull