Alapaha Blue Blood Bulldog

Alapaha Blue Blood Bulldog

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Alapaha Blue Blood Bulldog.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Alapaha Blue Blood Bulldog er en amerikansk og sjelden rase som er avlet frem i regionen Alapaha River i det sørlige Georgia.

Dette er en naturlig bulldog-type, en kraftig, velutviklet og muskuløs rase. Beskrivelsen av størrelsen varierer svært mye, men kan antas å være ideelt mellom 34 til 50 kg og 56 til 66cm for hanhund og 27 til 32kg og 53 til 63cm for tisper.

Fargene varierer, men det typiske er hvit eller forskjellige variasjoner av svart, grå, rød, hvit, fawn, brindle, brun, buckskin eller mahogny.

Rasen blir beskrevet som lett dressert, ansvarsfull og pålitelig med imponerende kapabiliteter som familiens vakthund. Den er påpasselig og er kjent for å ha alfa-hund-egenskaper.

Rasen er og i 2 kategorier "Classic" og "Bully", hvor classic har litt mer snute, og bully er mer typisk bulldog. Mer om rasestandard kan man finne på iabbr.com.

Rasen er ganske sjelden, men øker i omfang. Primærregisteret for rasen er ARF (Animal Research Foundation) Det er rundt en 60stk i norge akkurat nå (2020)

Historikk for Alapaha Blue Blood Bulldog

Rasen ble avlet frem i de sørlige deler av USA i slutten av 1800-tallet. Rasen er krysset frem  fra den nå utdødde Old English Bulldog og en eller flere lokale gjeterhunder, sånn som Catahoula Leopard Dog og Black Month Cur. Rasen er kjent ved en rekke navn: Otto, Cow Dog, Silver Dollar, and Catahoula Bulldog.

Den ble opprinnelig avlet frem for harejakt og fange inn vill og uregjerlig kveg. På grunn av sin suksess etablerte rasen seg på farmer og rancher om en alt-mulig hund.

Mer om Alapaha Blue Blood Bulldog:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 34-43
Tispe: 27-32

Høyde (cm):

Hann: 56-66
Tispe: 53-63

Farge(r):

hvit eller forskjellige variasjoner

Pelslengde:

kort

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Bilder av Alapaha Blue Blood Bulldog

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Alapaha Blue Blood Bulldog, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Alapaha Blue Blood Bulldog kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.