Armant

Armant

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Armant.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Armant (også kjent som egyptisk Sheepdog) er en mellomstor gjeterhund.

Armant er en uredd,lydig, lojal og gode brukshund. Den går godt overens med andre hunder og er snill med barn. Den trenger fast opplæring og trening så det er behov for en erfaren eier.

Dagens Armant stammer i hovedsak fra Frankrike og Holland. Rasen er ikke godkjent av de store kennel klubbene, American Kennel Club og The Kennel Club, men den er anerkjent av noen mindre foreninger, slik som Continental Kennel Club.erfaren eier.

Historikk for Armant

Armantene stammer fra Egypt og ble opprinnelig brukt som vakthunder. Det antas at de etterkommere av europeiske hunder, som ble introdusert av Napoleons tropper, som ble krysset med Briard. De er oppkalt etter byen Armant i Egypt. Rasen ble brukt som vakthunder på grunn av sin loyalitet og fryktløshet mot rovdyr.


Mer om Armant:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 23 - 29 kg
Tispe: 23 - 29 kg

Høyde (cm):

Hann: 53 - 58 cm
Tispe: 53 - 58 cm

Farge(r):

Svart, svart og tan, grått og grå-gule varianter

Pelslengde:

Kort

Pels:

Stritt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Bilder av Armant

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Armant, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Armant kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.