Beskrivelser og opplevelser med Armant

Beskrivelse av Armant

Armant er en mellomstor hunderase som har sin opprinnelse i Egypt. Denne rasen er også kjent som Egyptian Sheepdog eller Baladi Dog. Armant er en robust og sterk hund som typisk veier mellom 25 og 45 kg og står rundt 50 til 60 cm høy.

Pelsen til Armant er kort, tett og glatt, og kommer i forskjellige farger, inkludert svart, brindle og fawn. Rasen har en muskuløs og atletisk kroppsbygning, med en bred brystkasse og lange ben.

Armant er en hengiven og lojal hund som vanligvis er veldig knyttet til sin eier. Den kan være litt reservert ovenfor fremmede, men med riktig sosialisering kan den være en vennlig og mild hund. Armant er også kjent for å være en utmerket vokter og kan være en god familiehund.

Som med alle hunderaser, er det viktig å gi Armant regelmessig mosjon og trening for å holde den sunn og lykkelig. Med riktig trening og oppdragelse, kan denne hunderasen være en trofast og pålitelig følgesvenn for sin eier.

Bilder av Armant

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Armant, nr 6783. Bilde av Armant, nr 6782.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Armant, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Armant kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Armant:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 23 - 29 kg
Tispe: 23 - 29 kg

Høyde (cm):

Hann: 53 - 58 cm
Tispe: 53 - 58 cm

Farge(r):

Svart, svart og tan, grått og grå-gule varianter

Pelslengde:

Kort

Pels:

Stritt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye