Polish Tatra Sheepdog

Polish Tatra Sheepdog

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Polish Tatra Sheepdog.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Polsk gjeterhund som også vokter sau og geiteflokken.

Dette er en selvstendig og en naturlig brukshund som er svært intelligent. Den trenger sosialisering og lydighetstrening fra tidlig stadie. Den er glad og hengivend mot sin familie men reservert mot fremmede, den er mindre reservert enn sin arts familie som Pyreneeren, maremmaen og kuvaszen. Den vil bjeffe høyt hvis det er noe som er rart eller mistenkelig på eiendommen. Den liker å være ute selv når det er kallt og tåler godt litt kulde. Den må tas med på daglige lange turer og vil nok trives best der den kan ha en inngjert hage å bevege seg i. Den sikler ikke og har en "selvrensede" pels så det er lite pelsstell, utenom våren da den mister sin underull.

Historikk for Polish Tatra Sheepdog

Polish Tatra Sheepdog rasen kommer i fra Tatra fjellene i sør Polen. Den holdt på å bli utryddet under andre verdenskrig. Opprinnelsen til denne rasen vet man ikke helt sikkert men den er en mastiff så den er i samme familie som tibetansk mastiff, spansk mastiff, komondor, pyreneer, Kuvasz, anatolien shephard osv.

Mer om Polish Tatra Sheepdog:

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 40-60 kg
Tispe: 40-60 kg

Høyde (cm):

Hann: 65-70 cm
Tispe: 60-65 cm

Farge(r):

Hvit

Pelslengde:

Langt

Pels:

Tykt, tett

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Bilder av Polish Tatra Sheepdog

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Polish Tatra Sheepdog, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Polish Tatra Sheepdog kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.