Beskrivelser og opplevelser med Polish Tatra Sheepdog

Beskrivelse av Polish Tatra Sheepdog

Polish Tatra Sheepdog, eller Polsk Tatra sau-hund på norsk, er en stor og kraftig hunderase som har sitt opphav i Polen. Rasen har lenge blitt brukt som en beskyttende gjeterhund i fjellområdene i Tatrafjellene, hvor den skulle beskytte sauene fra rovdyr.

Polish Tatra Sheepdog er en svært robust og muskuløs hund, med en tykk pels som gir god beskyttelse mot det kalde fjellklimaet. Pelsen kan komme i forskjellige farger, men er vanligvis hvit med noen sorte eller grå flekker.

Hunderasen er kjent for å være intelligent, lojal og modig, og er også en utmerket vokterhund. Polish Tatra Sheepdog er generelt reservert mot fremmede, men er veldig hengiven og beskyttende mot sin egen familie. Det er en hund som krever mye trening og sosialisering for å trives godt, og egner seg best for erfarne eiere med stor plass og erfaring med store, beskyttende hunderaser.

Som alle hunderaser har Polish Tatra Sheepdog spesifikke helseproblemer som potensielt kan påvirke den, og det er viktig at eiere tar hensyn til disse problemene og gir hunden nødvendig helsepleie og oppmerksomhet gjennom hele livet.

Bilder av Polish-Tatra-Sheepdog

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Polish-Tatra-Sheepdog, nr 7722. Bilde av Polish-Tatra-Sheepdog, nr 7725. Bilde av Polish-Tatra-Sheepdog, nr 7720. Bilde av Polish-Tatra-Sheepdog, nr 7727. Bilde av Polish-Tatra-Sheepdog, nr 7724. Bilde av Polish-Tatra-Sheepdog, nr 7726. Bilde av Polish-Tatra-Sheepdog, nr 7723. Bilde av Polish-Tatra-Sheepdog, nr 7721.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Polish-Tatra-Sheepdog, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Polish-Tatra-Sheepdog kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Polish-Tatra-Sheepdog:

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 40-60 kg
Tispe: 40-60 kg

Høyde (cm):

Hann: 65-70 cm
Tispe: 60-65 cm

Farge(r):

Hvit

Pelslengde:

Langt

Pels:

Tykt, tett

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel