Working Kelpie

Working Kelpie

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Working Kelpie.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Dette er Australias store "sauflokkarbeider"

Kelpien kombinerer besluttsomhet med intelligens og flytter sau med en unik teknikk som går ut på å løpe på sauens rygg, for rasen har er unik balanse.
Den ble avlet frem på midten av 1800-tallet  for å gjete merinosau i Australias røffe, varme terreng.
De har en tolagspels som kan ha mange forskjellige farger, de har tett underull og vannavstøtende dekkpels som beskytter dem mot været.
Pelsstellet er lettvint, men tiden du sparer på pelsstellet vil du måtte bruke på trening i stedet. Kelpien er smart, så eieren må våre fokusert og kunne ta sjefsrollen. Den passer godt hos en aktiv familie, den er energisk, lojal og trenger  mye mental stimuli for å trives og holde seg i form. Det kan se ut som den har utømmelige energi og arbeidsvilje, med den har også evne til å kople av når det ikke er arbeid på gang. Den er årvåken og intelligent, har god vilje til samarbeid og jobber også godt selvstendig. Det er en harmonisk hund om den får utløp for sin mentale energi gjennom å få arbeide.

Historikk for Working Kelpie

I starten var alle Kelpier en rase, men fra 1967 registreres Working Kelpie i Australia av Working Kelpie Council og Australsk Kelpie i Kennelklubben. I 1976 ble delingen gjort offisielt da den Australske Kennelklubben bestemte seg for å ikke annerkjenne Working Kelpie. Noe som har påvirket rasene i hele verden.

Det drøyde helt til 2002 før NKK gjor endringer i raseforvaltningen og registreringen av dem to rasene. Den dag i dag er rasene registret som Australsk Kelpie og Working Kelpie i NKK sin registreringsbase.

Working Kelpie avles for sine gjeteregenskaper og kan ikke stilles ut. Rasen er ikke godkjent av FCI. Ønsker du å vite mer om Working Kelpie så kan du kontakte Norsk Working Kelpie klubb.

Mer om Working Kelpie:

Raseklubb:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 11-20 kg
Tispe: 11-20 kg

Høyde (cm):

Hann: 46-51 cm
Tispe: 43-48 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Kort til middels

Pels:

Kort

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Bilder av Working Kelpie

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Working Kelpie, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Working Kelpie kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.