Beskrivelser og opplevelser med Working Kelpie

Beskrivelse av Working Kelpie

Working Kelpie er en australsk hunderase som opprinnelig ble avlet for å hjelpe med sauegjeting på de australske slettene. De er en mellomstor rase med en atletisk og muskuløs kroppsbygning. Pelsen deres kan komme i en rekke farger, inkludert sort, brun, rød og blå.

Working Kelpie er en intelligent og arbeidsom rase som trives når de får jobbe og ha en oppgave å utføre. De er svært energiske og elsker å være ute og aktiv. De er også kjent for å være svært lydhøre og lette å trene. På grunn av disse egenskapene er de også blitt populære som familiehunder og selskapsdyr.

Working Kelpie er en helsesterk rase som vanligvis har et langt og aktivt liv. Imidlertid kan de være utsatt for noen arvelige sykdommer, som hofteleddsdysplasi og øyeproblemer. Derfor er det viktig å velge en oppdretter som tester foreldrene for disse sykdommene.

Samlet sett er Working Kelpie en flott hunderase for de som ønsker en aktiv og arbeidsom følgesvenn. De er en flott rase for de som elsker å være ute og som er villige til å gi dem nok mosjon og mental stimulering.

Bilder av Working-Kelpie

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Working-Kelpie, nr 8671. Nemi fra Kennel Terrichi

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Working-Kelpie, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Working-Kelpie kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Working-Kelpie:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 11-20 kg
Tispe: 11-20 kg

Høyde (cm):

Hann: 46-51 cm
Tispe: 43-48 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Kort til middels

Pels:

Kort

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv