Castro Laboreirohund

Castro Laboreirohund

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Castro Laboreirohund.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Castro Laboreirohund (Cão de Castro Laboreiro / Portuguese Cattle Dog) er en Portugisisk Molosser hunderase opprinnelig fra områdene i Castro Laboreiro i Portugal. En oppvakt og intellegent hund.

En stor og flott hund som er oppsiktsvekkende inteligent. Den har blitt en av favoritt valgene blant polititet i Portugal. Folket i Castro Laboreiro hevder at dette er "verdens beste hund" etter evnen sin til å lose, overvåke og vokte buskapen så vel som hjemmet og familien.

Det er sagt at den er like flott som vakthund som familiehund. Alltid klar til å leke med barna i familien, men instinktivt beskytte om fremmede kommer for nær. Til tross for den store og muskuløse kroppen, er den oppmerksom på om lekekameraten er skjør eller svak.

Mer om Castro Laboreirohund:

Rasestandard FCI / NKK

Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 170

Størrelse:

Meget stor

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 58-68cm
Tispe: 55-61cm

Farge(r):

Svart

Pelslengde:

Kort

Fra DogLex

Molosser
...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastiff og dogge...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser o...

Bilder av Castro Laboreirohund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Castro Laboreirohund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Castro Laboreirohund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.