Beskrivelser og opplevelser med Castro Laboreirohund

Beskrivelse av Castro Laboreirohund

Castro Laboreirohund er en stor og kraftig hunderase som opprinnelig kommer fra Portugal. Rasen er oppkalt etter landsbyen Castro Laboreiro, som ligger ved grensen til Spania, hvor den ble utviklet for å vokte flokker med sau og beskytte gårder mot rovdyr.

Castro Laboreirohunden har en kraftig og muskuløs kropp, med en bred brystkasse og et bredt hode med kraftige kjevepartier. Pelsen er kort og tykk, og kan være i ulike farger, inkludert grå, gul og brun. Rasen har også karakteristiske ører som står rett opp, og som bidrar til å gi hunden et oppmerksomt og intelligent uttrykk.

Disse hundene er kjent for å være selvstendige og modige, og er svært lojale overfor sine eiere og beskyttere. De kan være reserverte overfor fremmede, men er generelt sett vennlige og kjærlige mot sine egne. Castro Laboreirohunder krever en erfaren eier med tydelige grenser og klare regler, da de kan være dominante og sta.

Rasen er svært aktiv og trenger mye mosjon og mentale utfordringer for å trives. De er flinke til å lære, og kan være godt egnet til en rekke aktiviteter, inkludert agility og sporarbeid. Castro Laboreirohunder har også en sterk vaktinstinkt, og er flinke til å varsle når de oppdager noe utenom det vanlige.

Alt i alt er Castro Laboreirohunden en sterk og imponerende hunderase, som krever en erfaren eier og mye trening og oppmerksomhet. For de rette eierne kan de imidlertid være lojale og hengivne følgesvenner og beskyttere.

Bilder av Castro-Laboreirohund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Castro-Laboreirohund, nr 882. Bilde av Castro-Laboreirohund, nr 878. Bilde av Castro-Laboreirohund, nr 880. Bilde av Castro-Laboreirohund, nr 884. Bilde av Castro-Laboreirohund, nr 5628. Bilde av Castro-Laboreirohund, nr 875. Bilde av Castro-Laboreirohund, nr 879. Bilde av Castro-Laboreirohund, nr 5626. Bilde av Castro-Laboreirohund, nr 5625. Bilde av Castro-Laboreirohund, nr 876. Bilde av Castro-Laboreirohund, nr 883. Bilde av Castro-Laboreirohund, nr 5627. Bilde av Castro-Laboreirohund, nr 885. Bilde av Castro-Laboreirohund, nr 877. Bilde av Castro-Laboreirohund, nr 881.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Castro-Laboreirohund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Castro-Laboreirohund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Castro-Laboreirohund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 170

Størrelse:

Meget stor

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 58-68cm
Tispe: 55-61cm

Farge(r):

Svart

Pelslengde:

Kort