Engelsk Bulldog

Engelsk Bulldog

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Engelsk Bulldog.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Bulldog ble opprinnelig brukt til oksekamper, men disse instinktene er borte. Nå er den en liten hund som elsker barn og de eneste bruksegenskapene er å være en familiehund.
Den oppsto ved krysning mellom boxer, bullmastiff, Bordeaux Dogge, engelsk mastiff, napolitansk mastiff og cairnterrier.

De er så sta og så selvsikre at de havner i situasasjoner der andre hunder ville gått til eieren sin for å få støtte men ikke bulldoggen den vil klare seg på egen hånd.
Den ser morsom ut og får deg til å le, noen synes den er mindre pen med det flate ansiktet mens andre synes den er helt bedårende.
De fikk sitt navn på 1200-tallets England fordi de felte okser, de er sterke og vil de noe dytter de unna alle som er i veien. Etter at bull-baiting ble forbudt i 1835 døde rasen nesten ut, noen bulldogelskere reddet rasen. Da begynte oppdretterne å prøve å få fram bulldogger som var selskapsdyr.
De har underbitt og det er så kraftig at tenne syns. Den løse huden passer for slagsmål, når motstanderen holde den har den fortsatt plass til å røre seg. På tross av rynkene og dobbelthakene er de tøffe, hodet er gigantisk og bakpartiet lite. Kroppsformen gjør at de sjelden kan føde uten veterinærhjelp, valpene kommer ikke ut og da tar man keisersnitt.
Bulldogger er kortskallede, nesen og hodet er trykket bakover, dette fører til at de puster med åpen munn. Dette fører videre til en del fising, enten tåler man det eller så må man skaffe seg en luftfrisker. Engelsk bulldog er kanskje ikke høflig men vet å fengsle fantasien, den er og blir Englands nasjonalhund.
De er sterke, unike og har flott personlighet. De passer bra til å bo i byen og de trenger ikke hard trening for å trives, det går bra med spaserturer. Når de er inn er de noen skikkelige sofagriser, og når vi er inn på ordet griser, så husk at disse sikler og rister på hodet så siklet kan havne både her og der.
De anstrenger seg ikke på trening men er lette å tyrene når man først har nådd fram til de. De vil gjerne gjøre ting på sin måte og er sterke nok til det. De gir seg ikke så lett, og de er ikke ivrige etter å være til lags. De følger sitt eget hode og de er ganske late, de kan ha aktive stunder når de leker men alt skjer på deres vilkår. De lever i sin egen boble, der vi er til for dem og ikke omvendt. Skal man trene en bulldog må man finne ut hva som motiverer den, uansett om det er mat eller skryt så bruk det som virker på din hund.
De krever daglig omsorg man må gjøre rent i alle folder der fukten kan samle seg. Denne rasen er ingenting for dem som plages av sikkel og lukt, rasen har også en relativt dårlig helse.
De trives godt i familier og passer bra sammen med barn. Det er en sjarmerende og kjærlig rase og for mange er det kjærlighet ved første blikk på denne morsomme hunden.

 

 

 


 

Historikk for Engelsk Bulldog

Den første spesialklubben for bulldog ble dannet i England i 1878. Den første rasestandarden stammer fra dette miljøet og kom i 1881.

Norsk Bulldog Klubb ble dannet i 1919 og regnes som en av Norges eldste rasehundklubber. Klubben representerer både engelsk bulldog og fransk bulldog.

Mer om Engelsk Bulldog:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 149

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 25 Kg
Tispe: 23 Kg

Høyde (cm):

Hann: 39-41 cm
Tispe: 39-41 cm

Farge(r):

Rødlig i mange nyanser, herunder tigret og med hvite innslag. Ansiktet skal ha sort maske.

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Glatthåret

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite

Fra DogLex

Ekstremavl
...    shar pei er et eksempel på en rase som med årene har fått st...
Moderne-hundeavl
...moderne hundeavl, også kalt hundeavl og hundeoppdrett, er en form for raseavl som begynte i england på begynnelsen ...
Molosser
...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastiff og ...
Tamhund
...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i reali...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molos...

Bilder av Engelsk Bulldog

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Engelsk Bulldog, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Engelsk Bulldog kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.