Beskrivelser og opplevelser med Azores Cattle Dog

Beskrivelse av Azores Cattle Dog

Azores Cattle Dog, også kjent som Cão Fila de São Miguel, er en robust og sterk hunderase som stammer fra Azorene, en øygruppe som tilhører Portugal. Disse hundene ble opprinnelig avlet for å hjelpe bøndene med å drive kveg, men har siden blitt populære som vakthunder og kjæledyr.

Azores Cattle Dog er en mellomstor hund som kan veie opp til 30 kg og stå opptil 55 cm i skulderhøyde. Pelsen er kort og tykk, og kan være i farger som sort, brun, grå eller gul. Ørene er stående og halen er ofte kupert.

Disse hundene er kjent for sin intelligens, lojalitet og utholdenhet. De er modige og har et sterkt vaktinstinkt, og vil beskytte sin eier og eiendom. Samtidig er de også gode med barn og kan være en flott familiehund.

Azores Cattle Dog krever regelmessig mosjon og aktivitet for å holde seg sunne og lykkelige. De trives godt med å ha en jobb å gjøre, og kan være flotte treningspartnere for aktive eiere. Pelsen krever minimalt med vedlikehold, men bør børstes jevnlig for å holde den ren og sunn.

Alt i alt er Azores Cattle Dog en flott hunderase for aktive og erfarne eiere som er ute etter en lojal og pålitelig følgesvenn.

Bilder av Azores-Cattle-Dog

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Azores-Cattle-Dog, nr 645. Bilde av Azores-Cattle-Dog, nr 5268. Bilde av Azores-Cattle-Dog, nr 643. Bilde av Azores-Cattle-Dog, nr 644. Bilde av Azores-Cattle-Dog, nr 5267. Bilde av Azores-Cattle-Dog, nr 5265. Bilde av Azores-Cattle-Dog, nr 5271. Bilde av Azores-Cattle-Dog, nr 642. Bilde av Azores-Cattle-Dog, nr 5270. Bilde av Azores-Cattle-Dog, nr 646. Bilde av Azores-Cattle-Dog, nr 5269. Bilde av Azores-Cattle-Dog, nr 5266.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Azores-Cattle-Dog, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Azores-Cattle-Dog kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Azores-Cattle-Dog:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 340

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 25-35kg
Tispe: 20-30kg

Høyde (cm):

Hann: 50-60cm
Tispe: 48-58cm

Farge(r):

Brindle, grå med svart

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt og hardt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye