Beskrivelser og opplevelser med Bergamasco

Beskrivelse av Bergamasco

Bergamasco er en stor og imponerende hunderase med en lang historie som gjeterhund og beskytter av flokker i de italienske fjellene. Rasen har en karakteristisk pels som består av en kombinasjon av myke og harde, flossete tråder som gir hunden et rustikt og nesten uflidd utseende.

Bergamascoen er kjent for å være en intelligent, lojal og arbeidsom hund som trives best når den får utløp for sin energi og sine instinkter. De er også kjent for å være beskyttende og territoriale overfor sine eiere og hjem, og krever en solid sosialisering og trening for å kunne fungere godt i en familie.

På grunn av sin størrelse og energinivå, passer Bergamascoen best til en aktiv og erfaren hundeeier som er i stand til å gi hunden tilstrekkelig mosjon og mental stimulering. De er ikke en ideell rase for førstegangseiere eller de som bor i små leiligheter.

Sammenfattet er Bergamasco en imponerende, arbeidsom og lojal hunderase med en unik pels og en sterk personlighet.

Bilder av Bergamasco

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Bergamasco, nr 4992. Bilde av Bergamasco, nr 36. Liggende Bergamasco Bilde av Bergamasco, nr 4993. Bilde av Bergamasco, nr 41. Masse pels Bilde av Bergamasco, nr 42. Enda mer pels Bilde av Bergamasco, nr 39. To venner Bilde av Bergamasco, nr 4995. Bilde av Bergamasco, nr 4998. Bilde av Bergamasco, nr 47. To gode kompiser Bilde av Bergamasco, nr 5000. Bilde av Bergamasco, nr 4990. Bilde av Bergamasco, nr 46. Oss to.. Bilde av Bergamasco, nr 4996. Bilde av Bergamasco, nr 5003. Bilde av Bergamasco, nr 4997. Bilde av Bergamasco, nr 37. Sittende Bergamasco Bilde av Bergamasco, nr 5001. Bilde av Bergamasco, nr 48. Tre venner Bilde av Bergamasco, nr 38. Stående Bergamasco Bilde av Bergamasco, nr 40. Vakker Bergamasco Bilde av Bergamasco, nr 5004. Bilde av Bergamasco, nr 5002. Bilde av Bergamasco, nr 35. Sittende Bergamasco Bilde av Bergamasco, nr 4991. Bilde av Bergamasco, nr 34. Liggende Bergamasco Bilde av Bergamasco, nr 43. Venner.. Bilde av Bergamasco, nr 49. Gjengen Bilde av Bergamasco, nr 4999. Bilde av Bergamasco, nr 44. Ansikt Bilde av Bergamasco, nr 4994.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Bergamasco, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Bergamasco kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Bergamasco:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 194

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 32-38 kg
Tispe: 26-32 kg

Høyde (cm):

Hann: 54-62 cm
Tispe: 54-62 cm

Farge(r):

Grå,grå flekket,alle nyanser til svart

Pelslengde:

Langt

Pels:

Hard, raggete

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel