Beskrivelser og opplevelser med Faraohund

Beskrivelse av Faraohund

Faraohunden er en gammel hunderase som kan spores tilbake til det gamle Egypt, der den ble brukt som jakthund og også som en hellig hund som var assosiert med guden Anubis. I dag er Faraohunden fortsatt en populær hunderase som er kjent for sin elegante og slanke kroppsbygning og sin aktive og livlige personlighet.

Faraohunden er en mellomstor hund, vanligvis mellom 55 og 70 centimeter høy ved skulderen, og veier typisk mellom 20 og 30 kilo. Den har en lang, smal snute og store, oppreiste ører. Pelsen er kort og fin, vanligvis i rødt eller brunt med hvite markeringer på brystet og beina.

Faraohunden er en svært aktiv hund og trenger mye mosjon og stimulering for å være lykkelig. Den er intelligent og lærevillig, men kan være litt sta og selvstendig. Faraohunden kan være en flott familiehund, men bør ikke overlates til en inaktiv eier som ikke kan gi den nok oppmerksomhet og trening.

Faraohunden er en sunn rase med få helseproblemer, men som alle hunderaser kan den være utsatt for visse genetiske sykdommer. Det er viktig å kjøpe Faraohunden fra en anerkjent oppdretter og sørge for at den får regelmessig veterinærbehandling og mosjon for å holde den sunn og lykkelig.

Bilder av Faraohund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Faraohund, nr 2512. Bilde av Faraohund, nr 5885. Bilde av Faraohund, nr 5892. Bilde av Faraohund, nr 2508. Bilde av Faraohund, nr 5887. Bilde av Faraohund, nr 2517. Bilde av Faraohund, nr 2513. Bilde av Faraohund, nr 5893. Bilde av Faraohund, nr 2510. Bilde av Faraohund, nr 5886. Bilde av Faraohund, nr 2515. Bilde av Faraohund, nr 5889. Bilde av Faraohund, nr 5894. Bilde av Faraohund, nr 5896. Bilde av Faraohund, nr 5888. Bilde av Faraohund, nr 5890. Bilde av Faraohund, nr 2516. Bilde av Faraohund, nr 2509. Bilde av Faraohund, nr 2511. Bilde av Faraohund, nr 5895. Bilde av Faraohund, nr 2514.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Faraohund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Faraohund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Faraohund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Primitive raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 248

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 25-30kg
Tispe: 20-28kg

Høyde (cm):

Hann: 56-63,5 cm
Tispe: 53-61 cm

Farge(r):

rød, hvite tegninger i brystregionen

Pelslengde:

Kort

Pels:

glatt, liggene

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Noe

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Hundens-opprinnelse
...opprinnelsen hundens opprinnelse, eller rettere sagt ulvens utviklig til hund, startet trolig for ca. 60 000...
Mynder
...mynde (av norrønt mjór) betyr smal eller smekker, og er et uttrykk som benyttes for å beskrive en relativt ho...
Pariahunder
...pariahunder (av tamilsk paraiyar, som betyr omstreifende og egentlig refererer til en tamilsk folkegruppe av ...
Podencoer
...podencoer er en gruppe spisshunder som regnes som primitive og trolig er nært beslektet med mynder. slike hun...
Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og a...
Tamhund
...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i...