Beskrivelser og opplevelser med Karelsk Bjørnhund

Beskrivelse av Karelsk Bjørnhund

Karelsk Bjørnehund er en finsk hunderase som har blitt brukt som jakthund på bjørn og annet stort vilt i mange århundrer. Rasen har en kraftig og muskuløs kropp, med en bred brystkasse og sterke ben som gjør den til en utmerket atlet. Høyden på en voksen hannhund kan variere fra 57 til 60 centimeter, mens tispene vanligvis er litt mindre med en høyde på mellom 52 og 57 centimeter.

Pelsen til Karelsk Bjørnehund er tykk og tett, og har en kort og rett struktur. Den kommer i forskjellige fargevarianter, inkludert sort, grå, brun og rødbrun. Ørene er oppreist og trekantet, mens halen er lang og bøyd over ryggen.

Som en jakthund er Karelsk Bjørnehund kjent for å være tøff, modig og utholdende. Den har en sterk jaktinstinkt og vil jobbe hardt for å spore og fange byttet sitt. Rasen er også kjent for å være lojal og hengiven overfor sin eier, men kan være reservert overfor fremmede.

Som en hunderase som har blitt brukt som jakthund i mange århundrer, er Karelsk Bjørnehund en rase som trenger mye mosjon og trening for å holde seg sunn og lykkelig. Denne rasen er best egnet for eiere som har erfaring med hunder og som kan gi dem den treningen og oppmerksomheten de trenger.

Bilder av Karelsk-Bjornhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Karelsk-Bjornhund, nr 3884. Bilde av Karelsk-Bjornhund, nr 3882. Bilde av Karelsk-Bjornhund, nr 3883. Bilde av Karelsk-Bjornhund, nr 3887. Bilde av Karelsk-Bjornhund, nr 3885. Bilde av Karelsk-Bjornhund, nr 3888. Bilde av Karelsk-Bjornhund, nr 3886.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Karelsk-Bjornhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Karelsk-Bjornhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Karelsk-Bjornhund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 048

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 54-60cm
Tispe: 49-55cm

Farge(r):

sort, som kan være matt eller brunlig

Pelslengde:

kort

Pels:

grove og rette dekkhår

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Meget aktiv

Fra DogLex

Elghunder
...   elghunden er en glimrende jaktpartner på storviltjakt. disse hundene h...