Beskrivelser og opplevelser med Koreansk Jindo

Beskrivelse av Koreansk Jindo

Koreansk Jindo er en hunderase som stammer fra øya Jindo i Sør-Korea. Denne rasen er kjent for sin lojalitet, intelligens og utholdenhet. Koreansk Jindo er en mellomstor hund med en muskuløs og atletisk kroppsbygning. Pelsen er tett og grov med en myk underull, og kommer i ulike farger som rød, hvit, sort og ulvegrå.

Koreansk Jindo er en selvstendig og modig hund, som kan være reservert overfor fremmede. De kan være krevende å trene, og er best egnet for erfarne hundeeiere som kan gi dem den rette treningen og sosialiseringen de trenger. Koreansk Jindo har et høyt energinivå, og trenger derfor mye mosjon og aktivitet for å trives.

Som en rase er Koreansk Jindo kjent for sin styrke og utholdenhet, og har vært brukt som vakthund og jakthund i Korea i århundrer. På grunn av sin lojalitet og beskyttende natur, er Koreansk Jindo også en populær følgesvenn og familiehund i dag.

Bilder av Koreansk-Jindo

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Koreansk-Jindo, nr 3314. Bilde av Koreansk-Jindo, nr 3313. Bilde av Koreansk-Jindo, nr 3308. Bilde av Koreansk-Jindo, nr 3315. Bilde av Koreansk-Jindo, nr 3309. Bilde av Koreansk-Jindo, nr 3317. Bilde av Koreansk-Jindo, nr 3311. Bilde av Koreansk-Jindo, nr 3312. Bilde av Koreansk-Jindo, nr 3316. Bilde av Koreansk-Jindo, nr 3310.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Koreansk-Jindo, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Koreansk-Jindo kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Koreansk-Jindo:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Asiatiske spisshundraser og beslektede raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 334

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 18-23kg
Tispe: 15-19kg

Høyde (cm):

Hann: 50-55cm
Tispe: 45-50cm

Farge(r):

rød, hvit, sort, sort og tan, ulvegrå og tigret

Pelslengde:

Medium lang

Pels:

strie dekkhår, fin og tett

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel