Beskrivelser og opplevelser med Norsk Elghund Grå

Beskrivelse av Norsk Elghund Grå

Norsk Elghund Grå er en mellomstor, robust og kraftig hunderase som har vært brukt som jakthund i Norge i flere hundre år. Rasen har en karakteristisk grå pels med sorte hårspisser og en tett, myk underull. Hodet er bredt med et markant stopp mellom øynene og ørene står rett opp.

Disse hundene er svært energiske og trenger mye mosjon og mentale utfordringer for å være fornøyde. De er kjent for å være lojale og intelligente hunder som trives i familier med et aktivt liv.

Som jakthund er Norsk Elghund Grå spesielt egnet for elgjakt, men kan også brukes til jakt på annet vilt som hjort, rådyr og bjørn. De er kjent for å være selvstendige jakthunder som har en sterk vilje og mot til å jobbe selvstendig på jakt.

Norsk Elghund Grå er også en utmerket vakthund på grunn av deres naturlige mistro til fremmede og deres sterke beskyttelsesinstinkt. Med riktig trening og sosialisering, kan de imidlertid være vennlige og kjærlige hunder mot både mennesker og andre dyr.

Alt i alt er Norsk Elghund Grå en flott hunderase for de som er villige til å gi dem den mosjonen og mentale stimuleringen de trenger, og som kan tilby et aktivt og engasjerende liv for dem.

Bilder av Norsk-Elghund-Gra

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Norsk-Elghund-Gra, nr 4201. Bilde av Norsk-Elghund-Gra, nr 4210. Bilde av Norsk-Elghund-Gra, nr 8687. Lotus og Argo fra Gokstadhaugen Kennel Bilde av Norsk-Elghund-Gra, nr 4207. Bilde av Norsk-Elghund-Gra, nr 4208. Bilde av Norsk-Elghund-Gra, nr 4200. Bilde av Norsk-Elghund-Gra, nr 4202. Bilde av Norsk-Elghund-Gra, nr 8686. Svipp fra Gokstadhaugen Kennel Bilde av Norsk-Elghund-Gra, nr 8689. Fra Gokstadhaugen Kennel Bilde av Norsk-Elghund-Gra, nr 4211. Bilde av Norsk-Elghund-Gra, nr 8688. Fra Gokstadhaugen Kennel

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Norsk-Elghund-Gra, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Norsk-Elghund-Gra kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Norsk-Elghund-Gra:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 242

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 15-25
Tispe: 15-25

Høyde (cm):

Hann: 48,5-55,5 cm
Tispe: 45,5-53,5 cm

Farge(r):

Grå

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Tett og rikt, men ikke strittende

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Elghunder
...   elghunden er en glimrende jaktpartner på storviltjakt. disse hundene h...