Beskrivelser og opplevelser med Peruviansk Nakenhund

Beskrivelse av Peruviansk Nakenhund

Peruviansk nakenhund, også kjent som Perro sin pelo del Perú på spansk, er en middels stor hunderase som er kjent for sin mangel på pels. Rasen er opprinnelig fra Peru, men har spredt seg til andre deler av Sør-Amerika og også andre deler av verden.

Peruviansk nakenhund kommer i tre størrelser: liten, mellomstor og stor. Rasen har en muskuløs og atletisk kroppsbygning med en smal hodeform. Ørene kan være enten oppreist eller bøyd, og halen kan være krøllet eller rett.

Som navnet tilsier, har peruviansk nakenhund ingen pels. I stedet har de hud som er glatt og myk å ta på. Det finnes imidlertid også en variant av rasen som har en kort, tett pels på hodet, halen og føttene.

Peruviansk nakenhund er en veldig intelligent rase som er kjent for sin hengivenhet til eierne sine. De er vanligvis rolige og reserverte rundt fremmede, men kan være svært beskyttende overfor familien sin. De trives best i et rolig hjemmemiljø med en stabil rutine.

Rasen krever minimalt med pelsstell, men trenger regelmessig bading og hudpleie for å holde huden sunn og glatt. De kan være utsatt for solbrenthet og kulde, så de trenger beskyttelse når de er ute.

Peruviansk nakenhund er en unik og interessant rase som kan være et godt valg for de som leter etter en hund med minimalt med pelsstell.

Bilder av Peruviansk-Nakenhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Peruviansk-Nakenhund, nr 3505. Bilde av Peruviansk-Nakenhund, nr 3503. Bilde av Peruviansk-Nakenhund, nr 3500. Bilde av Peruviansk-Nakenhund, nr 3497. Bilde av Peruviansk-Nakenhund, nr 3501. Bilde av Peruviansk-Nakenhund, nr 3504. Bilde av Peruviansk-Nakenhund, nr 3496. Bilde av Peruviansk-Nakenhund, nr 3499. Bilde av Peruviansk-Nakenhund, nr 3506. Bilde av Peruviansk-Nakenhund, nr 3498. Bilde av Peruviansk-Nakenhund, nr 3502.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Peruviansk-Nakenhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Peruviansk-Nakenhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Peruviansk-Nakenhund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Primitive raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 310

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Hårløs rase

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel