Beskrivelser og opplevelser med Alpinsk Dachsbracke

Beskrivelse av Alpinsk Dachsbracke

Alpinsk Dachsbracke er en liten, men robust hunderase som har opprinnelse fra Østerrike. Denne rasen er spesielt avlet for å jakte på småvilt og hjort i alpint terreng.

Alpinsk Dachsbracke har en kort og tett pels som kommer i forskjellige farger som svart, brunt og rødt med hvite og lyse markeringer. Den har en karakteristisk langstrakt kropp med korte, sterke bein og en lang hale. Hodet er proporsjonalt stort med hengende ører og en lang, tynn snute.

Dette er en svært intelligent rase som er lojal og tillitsfull overfor sin eier og familie. Alpinsk Dachsbracke er også kjent for å være en god jakthund som har en sterk jaktinstinkt og en utmerket luktesans.

Som en aktiv rase trenger Alpinsk Dachsbracke regelmessig mosjon og stimulering for å holde seg i form både fysisk og mentalt. Dette er en hund som trives best i et hjem med et aktivt livsstil og som får lov til å delta i aktiviteter som passer dens jaktinstinkter.

Alpinsk Dachsbracke er en fantastisk følgesvenn for den aktive og utendørs orienterte familie som søker en lojal og energisk hund som også fungerer som en god jakthund.

Bilder av Alpinsk-Dachsbracke

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 1431. Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 1426. Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 1428. Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 1438. Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 1433. Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 1439. Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 1425. Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 1430. Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 1436. Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 1432. Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 1434. Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 1429. Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 1423. Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 1427. Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 1424. Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 1437. Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 1440. Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 1435. Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 1441.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Alpinsk-Dachsbracke, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Alpinsk-Dachsbracke kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Alpinsk-Dachsbracke:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 254

Størrelse:

Medium

Vekt (kg):

Hann: 15-18kg
Tispe: 14-17kg

Høyde (cm):

Hann: 34-42cm
Tispe: 33-41cm

Farge(r):

mørk hjorterød / sort

Pelslengde:

kort

Pels:

meget tett og hard

Pelsstell:

noe

Allergi:

ja

Aktivitet:

aktiv