Beskrivelser og opplevelser med Balkanstøver

Beskrivelse av Balkanstøver

Balkanstøver er en stor og kraftig hunderase med røtter på Balkanhalvøya. Disse hundene ble opprinnelig brukt som jakthunder på storvilt og har en robust og solid kroppsbygning som gjør dem godt egnet til dette formålet.

Balkanstøveren har en bred og kraftig hodeskalle med store og brede ører som henger ned langs hodet. Øynene er mørke og uttrykksfulle, og nesen er bred og velutviklet. Pelsen er kort og tett, og kommer i en rekke forskjellige farger, inkludert sort, grå, fawn og rød.

Disse hundene er kjent for å være intelligente, selvstendige og modige. De er lojale og hengivne mot sine eiere, men kan være reserverte eller mistenksomme mot fremmede. Balkanstøveren er også en aktiv og energisk hunderase som trenger mye mosjon og aktivitet for å trives.

Balkanstøveren er en sjelden hunderase utenfor sitt opprinnelsesområde, men har økt i popularitet de siste årene på grunn av deres gode egenskaper som en allsidig familiehund og jakthund. Som med alle hunderaser, er det viktig å gi balkanstøveren god trening og sosialisering fra en ung alder for å sikre at de blir trygge og veltilpassede voksne hunder.

Bilder av Balkanstover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Balkanstover, nr 1589. Bilde av Balkanstover, nr 5273. Bilde av Balkanstover, nr 5275. Bilde av Balkanstover, nr 5276. Bilde av Balkanstover, nr 1590. Bilde av Balkanstover, nr 1593. Bilde av Balkanstover, nr 1592. Bilde av Balkanstover, nr 5272. Bilde av Balkanstover, nr 5274. Bilde av Balkanstover, nr 1596. Bilde av Balkanstover, nr 1591. Bilde av Balkanstover, nr 1598. Bilde av Balkanstover, nr 1597.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Balkanstover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Balkanstover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Balkanstover:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 150

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: Opp til 20 kg
Tispe: Opp til 20 kg

Høyde (cm):

Hann: 46-54 cm
Tispe: 44-52 cm

Farge(r):

Reverød eller hvetefarge, øvre del av kroppen er sort i varierende utstrekning

Pelslengde:

Kort

Pels:

Tett, skinnende, noe hard, flat, med underull

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye