Beskrivelser og opplevelser med Bayersk Viltsporhund

Beskrivelse av Bayersk Viltsporhund

Bayersk viltsporhund er en hunderase som kommer fra Tyskland og er spesielt utviklet for å spore opp vilt i fjellområder. Rasen er middels stor og muskuløs, med en kraftig kroppsbygning og en tykk pels som beskytter mot det harde klimaet i fjellene.

Bayersk viltsporhund er kjent for sin utmerkede luktesans, og er i stand til å spore opp vilt på lang avstand. Denne egenskapen har gjort rasen populær blant jegerne og andre som er avhengige av å spore opp vilt i vanskelig terreng.

Rasen er også kjent for å være intelligent og lærevillig, og kan derfor trenes til å utføre en rekke oppgaver. Bayersk viltsporhund er en lojal og hengiven hund som er godt egnet som familiehund, men den trives best når den får utfolde seg fritt og kan bruke sin naturlige jaktinstinkt.

Bayersk viltsporhund er en relativt sjelden hunderase utenfor Tyskland, men den har en trofast følge av tilhengere som setter pris på dens intelligens, styrke og utholdenhet.

Bilder av Bayersk-Viltsporhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 5348. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 1764. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 5340. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 5345. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 5343. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 1763. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 5339. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 1767. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 1768. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 1761. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 1759. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 5342. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 1766. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 5351. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 1758. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 5347. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 5349. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 5346. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 1762. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 5338. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 1769. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 5344. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 5352. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 1756. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 1755. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 5350. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 1765. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 5341.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Bayersk-Viltsporhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Bayersk-Viltsporhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Bayersk-Viltsporhund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 217

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 20-25 kg
Tispe: 20-25 kg

Høyde (cm):

Hann: 47-52 cm
Tispe: 44-48 cm

Farge(r):

Hjorterød, dyprød, rødgul, rødbrun

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Tett, glatt, lite glans.litt stritt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye