Beskrivelser og opplevelser med Dvergdachshund

Beskrivelse av Dvergdachshund

Dvergdachshund er en liten hunderase som tilhører gruppen av jakthunder. Rasen er en variant av den mer kjente Dachshund-rasen, men er betydelig mindre i størrelse.

Dvergdachshund har en lang og lav kropp, som er et resultat av deres avl for å kunne grave seg ned i bakken for å jakte på små dyr som mus og grevling. De har også et langt hode og store øyne, som gir dem et søtt og karakteristisk utseende.

Disse hundene er kjent for å være intelligente og tøffe, og de kan være både livlige og energiske når de er ute, men samtidig rolige og avslappede inne i hjemmet. De er også svært lojale mot sine eiere og trives godt i familiemiljøer.

Dvergdachshund finnes i en rekke forskjellige farger, inkludert sort, brun, rød og trefarget. De krever moderat mosjon og kan tilpasses livet i leiligheter så lenge de får tilstrekkelig med turer og aktivitet. På grunn av deres lange rygg kan de imidlertid være utsatt for ryggproblemer, så det er viktig å ta hensyn til dette når man trener og tar vare på disse hundene.

Bilder av Dvergdachshund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Dvergdachshund, nr 7568. Bilde av Dvergdachshund, nr 7567. Bilde av Dvergdachshund, nr 7566. Bilde av Dvergdachshund, nr 7571. Bilde av Dvergdachshund, nr 7564. Bilde av Dvergdachshund, nr 7565. Bilde av Dvergdachshund, nr 7563. Bilde av Dvergdachshund, nr 7572. Bilde av Dvergdachshund, nr 7570. Bilde av Dvergdachshund, nr 7562. Bilde av Dvergdachshund, nr 7573. Bilde av Dvergdachshund, nr 7569.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Dvergdachshund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Dvergdachshund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Dvergdachshund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Dachs  (Gruppe 4)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 148

Størrelse:

Toy

Vekt (kg):

Hann: ca. 4kg
Tispe: ca. 4kg

Høyde (cm):

Hann: 30-35cm
Tispe: 30-35cm

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye