Beskrivelser og opplevelser med Haldenstøver / Haldenhound

Beskrivelse av Haldenstøver / Haldenhound

Haldenstøver er en norsk hunderase som er kjent for sin styrke, utholdenhet og utmerkede nesearbeid. Rasen har en muskuløs kropp, med lange ben og kraftige poter som gjør den i stand til å jakte over lange avstander og i tøft terreng.

Haldenstøveren har en kort, tett pels som er vanligvis fargegruppen sort og hvitt, og noen ganger brune flekker. Den har også lange ører som henger ned og store, brune øyne som gir den et uttrykksfullt utseende.

Denne hunderasen er opprinnelig avlet for jakt, og er spesielt egnet for jakt på hjort og elg. Haldenstøveren har en enestående luktesans og kan spore byttedyr over lange avstander. Rasen er også kjent for å være intelligent og lærevillig, noe som gjør den til en populær hund for jakt og som familiehund.

Haldenstøveren trenger mye mosjon og turer i naturen, da den er en aktiv hund som liker å bevege seg og utforske. Den er også kjent for å være vennlig, lojal og hengiven mot sine eiere og familie, og er en flott følgesvenn for de som har tid og energi til å gi den den oppmerksomheten og treningen den trenger.

Bilder av Haldenstover-/-Haldenhound

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Haldenstover-/-Haldenhound, nr 2888. Bilde av Haldenstover-/-Haldenhound, nr 2890. Bilde av Haldenstover-/-Haldenhound, nr 2891. Bilde av Haldenstover-/-Haldenhound, nr 2889.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Haldenstover-/-Haldenhound, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Haldenstover-/-Haldenhound kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Haldenstover-/-Haldenhound:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 267

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 17-23kg
Tispe: 16-22kg

Høyde (cm):

Hann: 52-60cm
Tispe: 50-58cm

Farge(r):

hvit med svarte flekker

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt med rette, tette dekkhår

Pelsstell:

En del

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Aktiv