Beskrivelser og opplevelser med Otterhound

Beskrivelse av Otterhound

Otterhound er en stor, muskuløs hunderase med en distinkt utseende, kjent for sin lange pels og karakteristiske skjegg. Rasen har sitt opphav i England og ble opprinnelig avlet for å jakte på otere, som var en vanlig form for jakt i middelalderen.

Otterhounds har en sterk, men ikke aggressiv personlighet og er kjent for å være lojale og vennlige mot sine eiere. De kan imidlertid være sta og uavhengige, og trenger konsekvent og tidlig trening for å bli veloppdratte kjæledyr.

Pelsen til en Otterhound er lang og ru, og krever regelmessig børsting for å unngå floker og matt pels. Rasen er også kjent for å være utsatt for enkelte helseproblemer, inkludert hofteleddsdysplasi og øyeproblemer.

Otterhounds er aktive og trenger regelmessig mosjon og aktiviteter for å holde seg sunne og glade. De kan gjøre gode følgesvenner for aktive familier eller personer med erfaring med store hunderaser.

Bilder av Otterhound

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Otterhound, nr 498. Bilde av Otterhound, nr 504. Bilde av Otterhound, nr 497. Bilde av Otterhound, nr 510. Bilde av Otterhound, nr 507. Bilde av Otterhound, nr 512. Bilde av Otterhound, nr 503. Bilde av Otterhound, nr 516. Bilde av Otterhound, nr 496. Bilde av Otterhound, nr 517. Bilde av Otterhound, nr 518. Bilde av Otterhound, nr 505. Bilde av Otterhound, nr 506. Bilde av Otterhound, nr 511. Bilde av Otterhound, nr 500. Bilde av Otterhound, nr 515. Bilde av Otterhound, nr 513. Bilde av Otterhound, nr 508. Bilde av Otterhound, nr 499. Bilde av Otterhound, nr 514. Bilde av Otterhound, nr 502. Bilde av Otterhound, nr 509. Bilde av Otterhound, nr 501.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Otterhound, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Otterhound kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Otterhound:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 294

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 36-54kg
Tispe: 36-54kg

Høyde (cm):

Hann: 63cm
Tispe: 63cm

Farge(r):

grå, sandfarget, rød, hvete, blå

Pelslengde:

Middels

Pels:

tykk, ragget, oljeaktig

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Stor

Fra DogLex

Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jag...