Beskrivelser og opplevelser med Petit Griffon Bleu De Gascogne

Beskrivelse av Petit Griffon Bleu De Gascogne

Petit Griffon Bleu De Gascogne er en fransk hunderase som har sitt opphav i regionen Gascogne i Frankrike. Dette er en liten jakthund som er kjent for sin gode nese og evne til å finne byttedyr.

Hunderasen Petit Griffon Bleu De Gascogne er en mellomstor hund, med en kropp som er lang og muskuløs. Den har en karakteristisk blå grå pels som er kort og tett, med et mykt og ullent underlag. Hodet er proporsjonalt stort i forhold til kroppen, med en bred skalle og hengende ører.

Petit Griffon Bleu De Gascogne er en aktiv og livlig hund, som trenger mye mosjon og stimulering for å trives. Den er en utmerket jakthund og har en sterk jaktinstinkt, noe som gjør den til en flott følgesvenn for jegere og sportsentusiaster. Samtidig er dette en hengiven og lojal hund som trives godt i familien, og som vil elske å tilbringe tid sammen med sine eiere.

Som alle hunderaser krever også Petit Griffon Bleu De Gascogne regelmessig stell og omsorg. Pelsen må børstes jevnlig for å holde den glatt og ren, og hunden trenger også regelmessige turer og fysisk aktivitet for å holde seg sunn og frisk. Med riktig trening og omsorg vil en Petit Griffon Bleu De Gascogne kunne bli en fantastisk følgesvenn for de rette eierne.

Bilder av Petit-Griffon-Bleu-De-Gascogne

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Petit-Griffon-Bleu-De-Gascogne, nr 3542. Bilde av Petit-Griffon-Bleu-De-Gascogne, nr 3543. Bilde av Petit-Griffon-Bleu-De-Gascogne, nr 3544.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Petit-Griffon-Bleu-De-Gascogne, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Petit-Griffon-Bleu-De-Gascogne kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Petit-Griffon-Bleu-De-Gascogne:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 032

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 18 - 19 kg
Tispe: 18 - 19 kg

Høyde (cm):

Hann: 43 - 52 cm
Tispe: 43 - 52 cm

Farge(r):

Skiferblå med sorte flekker, tan på hode og poter

Pelslengde:

Middels langt

Pels:

Grov, raggete

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel