Beskrivelser og opplevelser med Poitevin

Beskrivelse av Poitevin

Poitevin er en hunderase med opprinnelse i Frankrike, og er kjent for å være en utmerket jakthund, spesielt på hjort og villsvin. Rasen er også kjent for sin styrke og utholdenhet, og har en robust og muskuløs kropp som gjør den til en god atlet.

Poitevin har en karakteristisk lang, smal snute og hengende ører. Pelsen er kort og tett, og kan være enten hvit med svarte eller brune flekker, eller helt svart eller brunt. Rasen er relativt stor, med en gjennomsnittlig høyde på mellom 60 og 70 cm, og en vekt på mellom 30 og 35 kg.

Poitevin er en intelligent og selvstendig hund, men samtidig lojal og hengiven overfor sin eier og familie. De kan være reservert overfor fremmede, men er vanligvis vennlige og sosiale når de blir kjent med nye mennesker.

Som jakthunder krever Poitevin mye trening og mosjon for å trives. De er energiske og trenger daglige turer og løping for å holde seg sunne og glade. De kan også være en utfordring å trene på grunn av sin selvstendige natur, og trenger en erfaren eier som kan gi dem klare og konsekvente instruksjoner.

Alt i alt er Poitevin en flott hunderase for de som er interessert i jakt og som kan tilby mye trening og aktivitet til sin firbeinte venn.

Bilder av Poitevin

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Poitevin, nr 3914. Bilde av Poitevin, nr 3915. Bilde av Poitevin, nr 3913.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Poitevin, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Poitevin kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Poitevin:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 024

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 29-31 kg
Tispe: 29-31 kg

Høyde (cm):

Hann: 62-72 cm
Tispe: 60-70 cm

Farge(r):

Tricolor, hvite og oransje

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som j...