Beskrivelser og opplevelser med Schweizerstøver

Beskrivelse av Schweizerstøver

Schweizerstøver er en hunderase som opprinnelig kommer fra Sveits. Den regnes som en mellomstor rase, og veier vanligvis mellom 25 og 35 kilo. Den har en muskuløs og kraftig kropp, og er kjent for å være en sterk og utholdende hund.

Schweizerstøveren har en kort, tett pels som kommer i forskjellige farger, som for eksempel rødbrun, svart eller hvit med flekker. Den har også karakteristiske, hengende ører som gir den et vennlig utseende.

Som en jakthund har Schweizerstøveren en god luktesans og er flink til å spore opp vilt. Den kan også brukes som vakthund og er en god følgesvenn for mennesker som liker å være aktive og utendørs.

Schweizerstøveren er generelt en vennlig og leken hund, men den kan også være litt sta og selvstendig. Derfor er det viktig å trene og sosialisere den godt fra ung alder av.

Sammenfattende er Schweizerstøveren en allsidig hunderase som egner seg godt til forskjellige oppgaver og som kan være en lojal og kjærlig følgesvenn for den rette eieren.

Bilder av Schweizerstover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Schweizerstover, nr 4327. Bilde av Schweizerstover, nr 4326.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Schweizerstover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Schweizerstover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Schweizerstover:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 059

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 49-59cm
Tispe: 47-57cm

Farge(r):

Mørkegrå under oransje pels og hvit-sort marmorert under den hvite.

Pelslengde:

Kort

Pels:

tett, ru, etterliggende

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye