Beskrivelser og opplevelser med Slovensk Bergstøver

Beskrivelse av Slovensk Bergstøver

Slovensk Bergstøver er en stor hunderase som opprinnelig kommer fra Slovenia og er kjent for sin allsidighet og intelligens. Disse hundene er ofte brukt som vakthunder, jakthunder og gjeterhunder. De er kjent for å være svært lojale mot sin familie og vil gjerne tilbringe tid sammen med dem.

Slovensk Bergstøver er en robust hund med en tett pels som gir god beskyttelse mot kulde og regn. Pelsen kan være lang eller kort, og den kommer i forskjellige farger, inkludert svart, grå, brindle og hvit. Hunden har også karakteristiske ører som står rett opp og et bredt hode med en kraftig kjeve.

Disse hundene er svært aktive og trenger mye mosjon og stimulering. De liker å være utendørs og er flinke til å gå på tur, jogge eller løpe sammen med sin eier. De kan også være glimrende arbeidshunder og trives godt med oppgaver som å gjete sau eller jakte på vilt.

Slovensk Bergstøver er en intelligent og lærevillig hund som er enkel å trene. De har en naturlig evne til å lytte og reagere på kommandoer, og de vil gjerne gjøre sin eier fornøyd. De er også svært forsiktige og pålitelige, noe som gjør dem til en flott følgesvenn for både voksne og barn.

Alt i alt er Slovensk Bergstøver en flott hunderase som er perfekt for aktive familier som ønsker en lojal og allsidig hund. Med riktig trening og oppmerksomhet kan denne hunden bli en fantastisk følgesvenn som vil bringe mye glede til livet ditt.

Bilder av Slovensk-Bergstover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Slovensk-Bergstover, nr 7105. Bilde av Slovensk-Bergstover, nr 7102. Bilde av Slovensk-Bergstover, nr 7108. Bilde av Slovensk-Bergstover, nr 7103. Bilde av Slovensk-Bergstover, nr 7106. Bilde av Slovensk-Bergstover, nr 7104. Bilde av Slovensk-Bergstover, nr 7109. Bilde av Slovensk-Bergstover, nr 7107.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Slovensk-Bergstover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Slovensk-Bergstover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Slovensk-Bergstover:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 279

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 46-56 cm
Tispe: 46-56 cm

Høyde (cm):

Hann: 20-25 kg
Tispe: 20-25 kg

Farge(r):

Svart med tan-tegninger over øynene, snuten og på nedre deler av bena.

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel