Beskrivelser og opplevelser med Tiroler Bracke

Beskrivelse av Tiroler Bracke

Tiroler Bracke er en hunderase med opprinnelse fra Tirol i Østerrike. Rasen er en jakthund som primært brukes til å jakte på hjort og annet vilt i fjellområder.

Tiroler Bracke har en robust kroppsbygning og er vanligvis mellom 40 og 50 centimeter høy ved skulderen. Den har kort og tett pels som vanligvis er sort, rød eller tan med hvite markeringer.

Tiroler Bracke er kjent for sin utholdenhet og er en dyktig sporhund som kan følge en lukt i flere timer. Den har også en utmerket luktesans og en høylytt bjeff som gjør den til en god jakthund.

Rasen er kjent for å være intelligent og lydhør overfor sin eier, men kan være litt sta og trenger konsekvent trening. Tiroler Bracke er en utmerket følgesvenn for de som liker å jakte og bevege seg i fjellområder, men kan også være en god familiehund for de som gir den nok mosjon og oppmerksomhet.

Bilder av Tiroler-Bracke

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Tiroler-Bracke, nr 3802. Bilde av Tiroler-Bracke, nr 3808. Bilde av Tiroler-Bracke, nr 3810. Bilde av Tiroler-Bracke, nr 3806. Bilde av Tiroler-Bracke, nr 3811. Bilde av Tiroler-Bracke, nr 3804. Bilde av Tiroler-Bracke, nr 3809. Bilde av Tiroler-Bracke, nr 3805. Bilde av Tiroler-Bracke, nr 3800. Bilde av Tiroler-Bracke, nr 3803. Bilde av Tiroler-Bracke, nr 3798. Bilde av Tiroler-Bracke, nr 3801. Bilde av Tiroler-Bracke, nr 3799. Bilde av Tiroler-Bracke, nr 3807.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Tiroler-Bracke, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Tiroler-Bracke kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Tiroler-Bracke:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 068

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 44-50cm
Tispe: 42-48cm

Farge(r):

Rød eller svart og tan

Pelslengde:

kort

Pels:

tykk, dobbel pels. underullen er ru.

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel