Beskrivelser og opplevelser med Gordon Setter

Beskrivelse av Gordon Setter

Gordon Setter er en rase av store, vakre hunder som opprinnelig ble avlet i Skottland for å være en allsidig jakthund. Disse hundene er kjent for sin intelligens, utholdenhet og arbeidskapasitet, og de er svært lojale og hengivne mot sine eiere.

Gordon Setter er en av de største setterrasene, med en kraftig, men likevel elegant bygning. De har et kraftig hode med hengende ører, og øynene er mørkebrune og uttrykksfulle. Pelsen er tett og glatt, og kommer vanligvis i en vakker sort og brunspraglet farge.

Disse hundene er svært aktive og trenger mye mosjon og stimulering for å være sunne og lykkelige. De elsker å være med på lange turer og løpe rundt i frihet på store, åpne områder. Gordon Setter er også kjent for å være gode svømmere og kan trives i vann.

Selv om de er utmerkede jakthunder, er Gordon Setter også gode familiehunder. De elsker å være rundt mennesker og vil være trofaste og kjærlige følgesvenner. Disse hundene er kjent for å være intelligente og lydhøre, og de kan lære nye triks og kommandoer raskt.

I sum er Gordon Setter en fantastisk hund for de som er aktive og elsker å være ute i naturen. De er også gode familiehunder og vil trives i et hjem der de blir gitt mye oppmerksomhet og kjærlighet.

Bilder av Gordon-Setter

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Gordon-Setter, nr 2740. Bilde av Gordon-Setter, nr 2733. Bilde av Gordon-Setter, nr 2741. Bilde av Gordon-Setter, nr 2737. Bilde av Gordon-Setter, nr 6074. Bilde av Gordon-Setter, nr 6075. Bilde av Gordon-Setter, nr 6070. Bilde av Gordon-Setter, nr 6081. Bilde av Gordon-Setter, nr 6072. Bilde av Gordon-Setter, nr 2742. Bilde av Gordon-Setter, nr 6079. Bilde av Gordon-Setter, nr 2744. Bilde av Gordon-Setter, nr 2743. Bilde av Gordon-Setter, nr 2739. Bilde av Gordon-Setter, nr 2736. Bilde av Gordon-Setter, nr 2734. Bilde av Gordon-Setter, nr 2735. Bilde av Gordon-Setter, nr 2738. Bilde av Gordon-Setter, nr 2732. Bilde av Gordon-Setter, nr 6077. Bilde av Gordon-Setter, nr 6071. Bilde av Gordon-Setter, nr 6076.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Gordon-Setter, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Gordon-Setter kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Gordon-Setter:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 006

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 20-25 kg
Tispe: 15-20 kg

Høyde (cm):

Hann: 58-66 cm
Tispe: 58-66 cm

Farge(r):

Sort/tan

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Fuglehunder
... noen fuglehundraser er: labradorer golden retrievere engelsk springer spaniel ...