Beskrivelser og opplevelser med Mallorcansk Gjeterhund

Beskrivelse av Mallorcansk Gjeterhund

Mallorcansk Gjeterhund, også kjent som Ca de Bestiar, er en mellomstor hunderase som opprinnelig kommer fra øya Mallorca i Middelhavet. Disse hundene er kjent for å være svært intelligente, arbeidsomme og lojale.

Som navnet antyder, ble Mallorcansk Gjeterhund opprinnelig avlet for å hjelpe med gjeting av sauer og annet husdyr på øya. I dag brukes de også som familiehunder og til jakt, søk og redningsarbeid.

Rasen har en kraftig kroppsbygning med brede skuldre og en sterk rygg. Pelsen er kort og tett, og kommer i farger som grå, sort og brindle. Ørene er vanligvis hengende og halen er ofte kupert.

Mallorcansk Gjeterhund er kjent for å være svært lojale overfor sin eier og familie, men kan være reservert overfor fremmede. De er også ganske selvstendige og kan være sta når de jobber. Det er viktig å gi disse hundene tilstrekkelig trening og stimulering for å unngå at de blir destruktive eller rastløse.

Alt i alt er Mallorcansk Gjeterhund en fantastisk hunderase for de som leter etter en lojal og pålitelig følgesvenn. Med riktig trening og omsorg kan disse hundene være gode familiehunder og samarbeidspartnere i ulike arbeidsoppgaver.

Bilder av Mallorcansk-Gjeterhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Mallorcansk-Gjeterhund, nr 288. Bilde av Mallorcansk-Gjeterhund, nr 291. Bilde av Mallorcansk-Gjeterhund, nr 290. Bilde av Mallorcansk-Gjeterhund, nr 289. Bilde av Mallorcansk-Gjeterhund, nr 285. Bilde av Mallorcansk-Gjeterhund, nr 282. Bilde av Mallorcansk-Gjeterhund, nr 287. Bilde av Mallorcansk-Gjeterhund, nr 286. Bilde av Mallorcansk-Gjeterhund, nr 283. Bilde av Mallorcansk-Gjeterhund, nr 284.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Mallorcansk-Gjeterhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Mallorcansk-Gjeterhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Mallorcansk-Gjeterhund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 321

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: ca 40kg
Tispe: ca 40kg

Høyde (cm):

Hann: 48-56cm
Tispe: 48-56cm

Farge(r):

Svart

Pelslengde:

kort og langhåret

Pelsstell:

lite

Aktivitet:

Mye