Beskrivelser og opplevelser med Picard Spaniel

Beskrivelse av Picard Spaniel

Picard Spaniel er en mellomstor hunderase som opprinnelig kommer fra Frankrike. Rasen er kjent for å være en god jakthund, spesielt på fugl og småvilt. Picard Spaniel har en muskuløs og atletisk kropp, med en bred brystkasse og en sterk rygg.

Hodet er middels stort med en lang snute og velutviklet nese. Øynene er mørke og runde, og uttrykket er vennlig og intelligent. Ørene er lange og hengende, og har en karakteristisk "hengende trekant" form.

Pelsen til Picard Spaniel er kort og glatt, med en tykk og tett underull. Fargene kan variere fra ensfargede nyanser som brun og sort til mer komplekse farger som trefarget eller blåflekket.

Picard Spaniel er en energisk og intelligent rase som krever mye mosjon og mentalt stimulering. De er også kjent for å være lydige og lette å trene. Rasen er vanligvis vennlig og sosial mot mennesker og andre dyr, og kan være en god familiehund for de som har tid og ressurser til å gi dem den nødvendige oppmerksomheten og treningen de trenger.

Bilder av Picard-Spaniel

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Picard-Spaniel, nr 8558. Bilde av Picard-Spaniel, nr 8556. Bilde av Picard-Spaniel, nr 3508. Bilde av Picard-Spaniel, nr 3509. Bilde av Picard-Spaniel, nr 8557. Bilde av Picard-Spaniel, nr 3507.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Picard-Spaniel, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Picard-Spaniel kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Picard-Spaniel:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 108

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 19 - 21 kg
Tispe: 19 - 21 kg

Høyde (cm):

Hann: 55 - 62 cm
Tispe: 55 - 60 cm

Farge(r):

Grå med brune flekker, ofte tan på hode og ben

Pelslengde:

Halvlangt

Pels:

Lett bølget

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel