Beskrivelser og opplevelser med Slovakisk Vorstehhund Ruhåret

Beskrivelse av Slovakisk Vorstehhund Ruhåret

Slovakisk Vorstehhund Ruhåret, også kjent som Slovakisk Støver, er en mellomstor til stor hunderase som opprinnelig kommer fra Slovakia. Rasen har en kraftig og muskuløs kropp med en rufsete, tett pels som vanligvis er brun eller grå i fargen.

Disse hundene er kjent for å være utmerkede jakthunder med en god luktesans og en lidenskap for å jakte på vilt. De er også aktive og energiske, og trenger daglig mosjon og aktivitet for å trives.

Slovakisk Vorstehhund Ruhåret er en intelligent og lojal rase som er lett å trene. De er også gode familiehunder og elsker å tilbringe tid med menneskene sine. Imidlertid kan de være reserverte overfor fremmede, så tidlig sosialisering er viktig.

Generelt sett er Slovakisk Vorstehhund Ruhåret en robust og sunn rase med få helseproblemer. De har imidlertid en tendens til å være selvstendige og kan være sta, så tidlig og konsekvent trening er nødvendig for å utvikle en lydig og veloppdragen hund.

Bilder av Slovakisk-Vorstehhund-Ruharet

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Slovakisk-Vorstehhund-Ruharet, nr 6673. Bilde av Slovakisk-Vorstehhund-Ruharet, nr 6674. Bilde av Slovakisk-Vorstehhund-Ruharet, nr 6675. Bilde av Slovakisk-Vorstehhund-Ruharet, nr 6672. Bilde av Slovakisk-Vorstehhund-Ruharet, nr 6679. Bilde av Slovakisk-Vorstehhund-Ruharet, nr 6676. Bilde av Slovakisk-Vorstehhund-Ruharet, nr 6677. Bilde av Slovakisk-Vorstehhund-Ruharet, nr 6678. Bilde av Slovakisk-Vorstehhund-Ruharet, nr 6670. Bilde av Slovakisk-Vorstehhund-Ruharet, nr 6671. Bilde av Slovakisk-Vorstehhund-Ruharet, nr 6668.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Slovakisk-Vorstehhund-Ruharet, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Slovakisk-Vorstehhund-Ruharet kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Slovakisk-Vorstehhund-Ruharet:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 320

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 28–34 kg
Tispe: 22–28 kg

Høyde (cm):

Hann: 62-68cm
Tispe: 57-64cm

Farge(r):

Tweedy grå-brun, klassisk tinn-sølv

Pelslengde:

Middels lang

Pels:

Hard og stri

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye