Beskrivelser og opplevelser med Ungarsk Vizsla Korthåret

Beskrivelse av Ungarsk Vizsla Korthåret

Ungarsk Vizsla Korthåret er en hunderase som opprinnelig kommer fra Ungarn. Den er kjent for sin elegante kroppsbygning og korthårede, rødbrune pels som gir den et karakteristisk utseende.

Vizslaen er en middels stor hund med en muskuløs og smidig kropp. Den har en edel hodeform med mandelformede øyne og lange ører som henger ned langs hodet. Brystkassen er bred og dyp, og halen er vanligvis kuttet kort.

Vizslaen er en allsidig hund som har blitt brukt til jakt på både fjær- og pelsvilt. Den er også en flott følgesvenn og kan være en god familiehund, så lenge den får tilstrekkelig med mosjon og stimulering.

Ungarsk Vizsla Korthåret er kjent for sin hengivenhet til eierne sine og sin intelligens. Den er lett å trene og har en stor arbeidskapasitet. Vizslaen krever imidlertid mye oppmerksomhet og sosialisering for å trives og utvikle seg til en veltilpasset hund.

Bilder av Ungarsk-Vizsla-Kortharet

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Ungarsk-Vizsla-Kortharet, nr 3729. Bilde av Ungarsk-Vizsla-Kortharet, nr 3726. Bilde av Ungarsk-Vizsla-Kortharet, nr 3725. Bilde av Ungarsk-Vizsla-Kortharet, nr 3731. Bilde av Ungarsk-Vizsla-Kortharet, nr 3730. Bilde av Ungarsk-Vizsla-Kortharet, nr 3727. Bilde av Ungarsk-Vizsla-Kortharet, nr 3728.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Ungarsk-Vizsla-Kortharet, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Ungarsk-Vizsla-Kortharet kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Ungarsk-Vizsla-Kortharet:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 057

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 25-32 kg
Tispe: 22-30 kg

Høyde (cm):

Hann: 58-64 cm
Tispe: 54-60 cm

Farge(r):

Rødgul,mørkgyllen nyanser

Pelslengde:

korthåret

Pels:

Grov og hard

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Fuglehunder
... noen fuglehundraser er: labradorer golden retrievere engelsk springer spaniel welsh spr...