Beskrivelser og opplevelser med Amerikansk Vannspaniel

Beskrivelse av Amerikansk Vannspaniel

Amerikansk Vannspaniel er en hunderase som oppsto i USA på midten av 1800-tallet. Rasen ble opprinnelig avlet for å hjelpe jaktende sportsmenn med å hente vilt fra vannet, og den er fortsatt en dyktig svømmer og apporterende hund i dag.

Amerikansk Vannspaniel er en middels stor hund som veier mellom 15 og 25 kg og har en gjennomsnittlig høyde på 38-46 cm. Den har en karakteristisk krøllete pels som er vanntett og varierer fra brun til sort i farge.

Disse hundene er kjent for sin intelligens, utholdenhet og energi, og de trives best i et aktivt hjem med massevis av trening og mosjon. De er veldig lojale og knytter seg sterkt til sin eier og familie, men kan også være litt reservert mot fremmede.

Amerikansk Vannspaniel er en allsidig hund som også egner seg til lydighetstrening, agility og andre former for hundesport. Med riktig trening og sosialisering kan de være gode familiehunder og kjæledyr, men de krever en dedikert og engasjert eier som kan gi dem den oppmerksomheten og aktiviteten de trenger.

Bilder av Amerikansk-Vannspaniel

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Amerikansk-Vannspaniel, nr 1497. Bilde av Amerikansk-Vannspaniel, nr 1507. Bilde av Amerikansk-Vannspaniel, nr 1506. Bilde av Amerikansk-Vannspaniel, nr 1500. Bilde av Amerikansk-Vannspaniel, nr 1508. Bilde av Amerikansk-Vannspaniel, nr 1517. Bilde av Amerikansk-Vannspaniel, nr 1503. Bilde av Amerikansk-Vannspaniel, nr 1505. Bilde av Amerikansk-Vannspaniel, nr 1504. Bilde av Amerikansk-Vannspaniel, nr 1496. Bilde av Amerikansk-Vannspaniel, nr 1514. Bilde av Amerikansk-Vannspaniel, nr 1516. Bilde av Amerikansk-Vannspaniel, nr 1509. Bilde av Amerikansk-Vannspaniel, nr 1499. Bilde av Amerikansk-Vannspaniel, nr 1512. Bilde av Amerikansk-Vannspaniel, nr 1498. Bilde av Amerikansk-Vannspaniel, nr 1502.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Amerikansk-Vannspaniel, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Amerikansk-Vannspaniel kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Amerikansk-Vannspaniel:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Apporterende hunder  (Gruppe 8)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 301

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 13-20 kg
Tispe: 11-18 kg

Høyde (cm):

Hann: 38-46 cm
Tispe: 38-46 cm

Farge(r):

Sort, mørk sjokoladebrun,leverbrun

Pelslengde:

Middels lang

Pels:

Tykk, fast og krøllet

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye