Beskrivelser og opplevelser med Cocker Spaniel

Beskrivelse av Cocker Spaniel

Cocker Spaniel er en mellomstor hunderase som stammer fra Storbritannia. Den er kjent for sin vakre, langhårede pels som kommer i mange farger, inkludert sort, brun og gylden.

Cocker Spaniel har en kvadratisk kroppsform med en kompakt og muskuløs bygning. Den har en kort, bred snute og store, mørke øyne som gir den et søtt og uttrykksfullt ansikt. Ørene er lange og hengende, og dekket med lange hår som gir rasen en karakteristisk "spaniel-look".

Cocker Spaniel er en livlig og energisk rase som elsker å være rundt mennesker. De er kjent for sin intelligens og lærevillighet, og er derfor en populær rase innen hundesport som agility og lydighetstrening. Cocker Spaniel er også kjent for å være gode jakthunder og har en naturlig evne til å finne og hente byttet.

Som alle hunderaser krever Cocker Spaniel jevnlig mosjon og aktivitet, og trives best med daglige turer og lek. De er også kjent for å være sosiale og kjærlige hunder som trives best når de får være en del av familien og får mye oppmerksomhet og kos.

Bilder av Cocker-Spaniel

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Cocker-Spaniel, nr 7914. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 2265. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 7920. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 2258. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 7915. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 2277. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 7917. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 7921. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 2263. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 2274. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 2254. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 7918. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 7919. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 2275. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 7916. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 2273. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 2251. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 2255. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 2253. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 7922. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 2278. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 2276. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 2268. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 2266. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 2259. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 2267. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 2261. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 2262.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Cocker-Spaniel, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Cocker-Spaniel kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Cocker-Spaniel:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Apporterende hunder  (Gruppe 8)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 005

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 12-15 kg
Tispe: 12-15 kg

Høyde (cm):

Hann: 39-41 cm
Tispe: 38-39 cm

Farge(r):

Alle farger tillatt

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Bølget, glatt

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Fra DogLex

Fuglehunder
... noen fuglehundraser er: labradorer golden retrievere engelsk springer spaniel ...