Beskrivelser og opplevelser med Curly Coated Retriever

Beskrivelse av Curly Coated Retriever

Curly Coated Retriever er en mellomstor hunderase som er kjent for sin karakteristiske krøllete pels. Rasen stammer fra Storbritannia og ble opprinnelig avlet for å være en allsidig retriever som kunne hente vilt både på land og i vann.

Curly Coated Retriever har en robust kroppsbygning og en stolt holdning. Den har en mellomstor snute og mørke øyne som uttrykker intelligens og oppmerksomhet. Rasen har en solid og muskuløs kropp som gir den en god balanse og bevegelighet. Pelsen er tett og krøllete, og kommer i fargene sort og lever (brun).

Curly Coated Retriever er en aktiv hund som trenger mye mosjon og mental stimulering. Den er svært lydig og intelligent, og kan være en god familiehund så lenge den får tilstrekkelig med trening og oppmerksomhet. Rasen er kjent for å være selvstendig og kan være litt reservert overfor fremmede, men den er også lojal og hengiven overfor sin eier.

Sammenfattende er Curly Coated Retriever en allsidig hunderase med en krøllete og tett pels som gjør den velegnet for jakt og henting av vilt både på land og i vann. Den er en aktiv og intelligent hund som trenger mye mosjon og mentale utfordringer, men kan også være en god familiehund for de som er villige til å gi den den oppmerksomheten og treningen den trenger.

Bilder av Curly-Coated-Retriever

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2301. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2323. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2316. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2315. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2326. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2312. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2317. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2313. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2297. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2327. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2305. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2302. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2319. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2324. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2325. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2314. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2300. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2311. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2320. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2298. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2304. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2299. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2303. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2328. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2318. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 2296.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Curly-Coated-Retriever, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Curly-Coated-Retriever kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Curly-Coated-Retriever:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Apporterende hunder  (Gruppe 8)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 110

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 30-35 kg
Tispe: 30-35 kg

Høyde (cm):

Hann: 68,5 cm
Tispe: 63,5 cm

Farge(r):

Sort, leverbrun

Pelslengde:

Kort, vannavstøtende

Pels:

Krøllet

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye