Beskrivelser og opplevelser med Portugisisk Vannhund

Beskrivelse av Portugisisk Vannhund

Portugisisk Vannhund er en mellomstor rase av hunder med opprinnelse fra Portugal. Denne hunderasen er kjent for sin intelligens, livlige personlighet og sin utholdenhet i vannet. Navnet "Vannhund" kommer av at rasen tradisjonelt har blitt brukt som hjelper til fiskere, som svømte ut til båtene og hentet redningsvester og fiskeredskap som hadde falt i vannet.

Portugisisk Vannhund har en karakteristisk, krøllete pels som kan være sort, brun, hvit eller grå. Pelsen trenger regelmessig stell for å unngå floker og knuter, og mange eiere velger å klippe pelsen kortere for å gjøre vedlikeholdet enklere.

Rasen er kjent for å være aktiv og energisk, og trives godt med både fysisk og mental stimulering. De er intelligente hunder som er flinke til å lære nye triks og oppgaver, og kan være en god match for eiere som ønsker en hund som de kan trene og aktivisere.

Portugisisk Vannhund er generelt sett en sunn rase, men kan være utsatt for enkelte helseproblemer som hoftedysplasi og øyeproblemer. Eiere bør derfor sørge for å velge en oppdretter som tester avlshundene sine for disse helseproblemene.

Alt i alt er Portugisisk Vannhund en livlig og lojal rase som passer godt for aktive eiere som er villige til å gi hunden sin den stimuleringen den trenger.

Bilder av Portugisisk-Vannhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Portugisisk-Vannhund, nr 8251. Bilde av Portugisisk-Vannhund, nr 8252. Bilde av Portugisisk-Vannhund, nr 3928. Bilde av Portugisisk-Vannhund, nr 3931. Bilde av Portugisisk-Vannhund, nr 8250. Bilde av Portugisisk-Vannhund, nr 8247. Bilde av Portugisisk-Vannhund, nr 8254. Bilde av Portugisisk-Vannhund, nr 3930. Bilde av Portugisisk-Vannhund, nr 3923. Bilde av Portugisisk-Vannhund, nr 3932. Bilde av Portugisisk-Vannhund, nr 8248. Bilde av Portugisisk-Vannhund, nr 8253. Bilde av Portugisisk-Vannhund, nr 8249. Bilde av Portugisisk-Vannhund, nr 3922. Bilde av Portugisisk-Vannhund, nr 3924. Bilde av Portugisisk-Vannhund, nr 3927. Bilde av Portugisisk-Vannhund, nr 3925. Bilde av Portugisisk-Vannhund, nr 3921.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Portugisisk-Vannhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Portugisisk-Vannhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Portugisisk-Vannhund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Apporterende hunder  (Gruppe 8)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 037

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 19-25 kg
Tispe: 16-22 kg

Høyde (cm):

Hann: 50-57 cm
Tispe: 43-52 cm

Farge(r):

Nyanser av sort, hvit, brun. Sort/hvit, brun/hvit

Pelslengde:

Kort eller lang

Pels:

Bølget, krøllete

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Noe

Aktivitet:

Mye