Beskrivelser og opplevelser med Bolognese

Beskrivelse av Bolognese

Bolognese er en liten hunderase som stammer fra Italia. Rasen er oppkalt etter byen Bologna, der den har eksistert i flere hundre år. Bologneserne er kjent for sitt søte og livlige vesen, og er en populær følgesvenn blant hundeelskere over hele verden.

Bologneserne er små hunder som vanligvis veier mellom 2,5 og 4 kilo. De har en myk og fluffy pels som er hvit i fargen og krever regelmessig børsting for å holde seg ren og sunn. Bologneserne har også store, runde øyne og en kort snute som gir dem et sjarmerende utseende.

Selv om Bologneserne er små, har de en stor personlighet. De er kjent for å være lojale og hengivne til sine eiere, og elsker å bli inkludert i familiens aktiviteter. De er også ganske intelligente og trener lett, så lenge de får positiv forsterkning og oppmuntring.

Bologneserne trives godt i en leilighet eller et mindre hjem, og trenger ikke mye plass til å løpe rundt. De er imidlertid også ganske aktive og krever daglige turer og litt lek for å holde seg sunne og glade.

Alt i alt er Bologneserne en flott rase for de som ønsker en søt og livlig følgesvenn som passer godt i en liten bolig. Med sin hengivenhet og intelligens vil de definitivt gi mye glede og kjærlighet til sine eiere.

Bilder av Bolognese

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Bolognese, nr 5446. Bilde av Bolognese, nr 5450. Bilde av Bolognese, nr 5444. Bilde av Bolognese, nr 1851. Bilde av Bolognese, nr 1848. Bilde av Bolognese, nr 5447. Bilde av Bolognese, nr 1854. Bilde av Bolognese, nr 5449. Bilde av Bolognese, nr 1853. Bilde av Bolognese, nr 1856. Bilde av Bolognese, nr 5451. Bilde av Bolognese, nr 1852. Bilde av Bolognese, nr 1847. Bilde av Bolognese, nr 1861. Bilde av Bolognese, nr 1860. Bilde av Bolognese, nr 1857. Bilde av Bolognese, nr 1850. Bilde av Bolognese, nr 5445. Bilde av Bolognese, nr 1858. Bilde av Bolognese, nr 1859. Bilde av Bolognese, nr 5448. Bilde av Bolognese, nr 1855. Bilde av Bolognese, nr 1846. Bilde av Bolognese, nr 1849.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Bolognese, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Bolognese kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Bolognese:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 196

Vekt (kg):

Hann: 2,5-4kg
Tispe: 2,5-4kg

Høyde (cm):

Hann: 27-30cm
Tispe: 25-28cm

Farge(r):

Hvit

Pelslengde:

Lang

Pels:

Fyldig,tett,rufsete

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja