Beskrivelser og opplevelser med Mops

Beskrivelse av Mops

Mopsen er en liten, kompakt hunderase som er kjent for sitt karakteristiske utseende med stor, rund hode og kort, bred snute. Rasen stammer opprinnelig fra Kina og ble tidligere brukt som selskapshund av den kinesiske keiseren.

Mopsen er en vennlig og sosial hund som elsker å være rundt mennesker og trives godt som familiehund. Den er også kjent for å være en aktiv og leken rase, selv om den ikke trenger like mye mosjon som større hunderaser.

Pelsen til mopsen er kort og glatt og kan komme i en rekke forskjellige farger, inkludert beige, sort og fawn. På grunn av den korte pelsen trenger mopsen ikke mye stell, men det er viktig å vaske og tørke rynkene i ansiktet regelmessig for å unngå infeksjoner.

Mopsen er en intelligent hunderase som kan være litt sta og egenrådig, så tidlig og konsekvent trening er viktig for å unngå uønsket atferd. På grunn av sin lille størrelse og vennlige natur passer mopsen godt som kjæledyr for både familier og eldre mennesker.

Bilder av Mops

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Mops, nr 8148. Bilde av Mops, nr 3417. Bilde av Mops, nr 8152. Bilde av Mops, nr 3415. Bilde av Mops, nr 8145. Bilde av Mops, nr 3424. Bilde av Mops, nr 3419. Bilde av Mops, nr 8153. Bilde av Mops, nr 8151. Bilde av Mops, nr 3423. Bilde av Mops, nr 8146. Bilde av Mops, nr 3416. Bilde av Mops, nr 3420. Bilde av Mops, nr 3422. Bilde av Mops, nr 8150. Bilde av Mops, nr 8147. Bilde av Mops, nr 3418. Bilde av Mops, nr 3413. Bilde av Mops, nr 3421. Bilde av Mops, nr 3414. Bilde av Mops, nr 8149.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Mops, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Mops kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Mops:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Små molossertype hunderaser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 253

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 6,3 - 8,1 kg
Tispe: 6,3 - 8,1 kg

Høyde (cm):

Hann: Maks. 32 cm
Tispe: Maks. 32 cm

Farge(r):

Sølv,aprikos,fawn eller sort

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Tett, myk og glansfull

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite

Fra DogLex

Ekstremavl
...    shar pei er et eksempel på en rase som med årene har f&...
Moderne-hundeavl
...moderne hundeavl, også kalt hundeavl og hundeoppdrett, er en form for raseavl som begynte i england på b...
Tamhund
...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn,...