Beskrivelser og opplevelser med Phaléne

Beskrivelse av Phaléne

Phaléne er en liten hunderase som stammer fra Frankrike, og er en variant av den mer kjente hunderasen Papillon. Navnet Phaléne betyr "nattsvermer" på fransk, og dette navnet refererer til de store, elegante ørene som ligner på vingene til en sommerfugl.

Phaléne-hunden er en sjarmerende og kjærlig rase som er kjent for å være en utmerket følgesvenn og familiehund. De er lettlærte, lekne og vennlige, og trives godt i nærheten av mennesker. Phaléne er også en energisk rase som elsker å være aktiv og tilbringe tid utendørs, men de kan også være fornøyde med å krølle seg opp i fanget til eieren sin.

Phaléne-hunden har en karakteristisk pels som er lang, silkeaktig og skinnende. Pelsen kommer i mange forskjellige farger, inkludert svart, hvit, brun og rød. Det kreves en del pelsstell for å holde denne vakre pelsen i god stand, og det er viktig å børste den regelmessig for å unngå floker.

Som med alle raser, er det viktig å huske på at hver hund er unik, og det kan være individuelle forskjeller i personlighet og atferd selv innenfor en rase. Men som en generell beskrivelse kan det sies at Phaléne-hunden er en fantastisk liten rase som gir mye glede og kjærlighet til sine eiere.

Bilder av Phaléne

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Phaléne, nr 3516. Bilde av Phaléne, nr 3514. Bilde av Phaléne, nr 3512. Bilde av Phaléne, nr 3515. Bilde av Phaléne, nr 3518. Bilde av Phaléne, nr 3517. Bilde av Phaléne, nr 3513. Bilde av Phaléne, nr 3520. Bilde av Phaléne, nr 3510. Bilde av Phaléne, nr 3511.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Phaléne, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Phaléne kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Phaléne:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Kontintale toy spaniels

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 077

Størrelse:

liten

Vekt (kg):

Hann: 2,5-4,5kg
Tispe: 2,5-5kg

Høyde (cm):

Hann: 28cm
Tispe: 28cm

Farge(r):

hvit er dominerende

Pelslengde:

middels

Pels:

skinnende, bølgete uten underull

Fra DogLex

Spaniel
...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig...