Beskrivelser og opplevelser med Tibetansk Spaniel

Beskrivelse av Tibetansk Spaniel

Tibetansk Spaniel er en liten og sjarmerende hunderase med opprinnelse fra Tibet. Denne rasen har en rektangulær kropp med en sterk og muskuløs rygg, og den kan veie opptil 8 kg og bli opptil 26 cm høy ved skulderen. Den har en kort, tykk og silkeaktig pels som kan komme i ulike farger som rød, sort, gull og kremfarget.

Tibetansk Spaniel er kjent for sin intelligens og livlige personlighet, og den er en lojal følgesvenn som er svært hengiven til sin eier. Den er også en modig hund som er en god vakt, til tross for sin lille størrelse.

Selv om den er en aktiv hund, krever den ikke mye trening eller mosjon. Den er også en relativt sunn rase med få helseproblemer. Tibetansk Spaniel er derfor en ideell hund for de som bor i mindre boliger, eller de som ikke har mulighet til å gi hunden mye trening.

Som de fleste hunderaser, kan Tibetansk Spaniel ha ulike personligheter og temperament, men generelt sett er det en kjærlig, leken og intelligent rase som passer godt inn i de fleste familier.

Bilder av Tibetansk-Spaniel

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Tibetansk-Spaniel, nr 4139. Bilde av Tibetansk-Spaniel, nr 4135. Bilde av Tibetansk-Spaniel, nr 4138. Bilde av Tibetansk-Spaniel, nr 4137.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Tibetansk-Spaniel, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Tibetansk-Spaniel kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Tibetansk-Spaniel:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Asiatiske spisshundraser og beslektede raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 231

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 4-7kg
Tispe: 4-7kg

Høyde (cm):

Hann: 23-27cm
Tispe: 23-27cm

Farge(r):

Alle er tillatt

Pelslengde:

Langt

Pels:

Silkeaktig

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite