Beskrivelser og opplevelser med Azawakh

Beskrivelse av Azawakh

Azawakh er en vakker og majestetisk hunderase som har sin opprinnelse fra Vest-Afrika, spesielt fra landene Mali, Niger og Burkina Faso. Rasen er en sighthound, som betyr at den er avlet for å jakte ved synet av byttedyr, og den er også en typisk vokterhund for nomadefolk i Sahara-ørkenen.

Azawakh har en slank og muskuløs kropp, med lange og smale lemmer som gir den en svært elegant bevegelse. Pelsen er kort og glatt, og kommer i en rekke forskjellige farger, inkludert sandfarget, sort, grå, brindle og flekket. Rasen har også karakteristiske, mandelformede øyne som gir den et veldig intelligent og utholdende uttrykk.

Azawakh er en hund som krever mye mosjon og trening, og den passer best for erfarne eiere som kan gi den den stimuleringen og utfordringene den trenger. Rasen er kjent for å være lojal og hengiven overfor sin eier, men kan være reservert eller mistenksom overfor fremmede. Det er derfor viktig å sosialisere og trene en Azawakh valp fra tidlig alder.

Alt i alt er Azawakh en fantastisk og imponerende hunderase med en unik historie og et stort potensial som en livslang følgesvenn for de rette eierne.

Bilder av Azawakh

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Azawakh, nr 1585. Bilde av Azawakh, nr 1578. Bilde av Azawakh, nr 1565. Bilde av Azawakh, nr 1586. Bilde av Azawakh, nr 1566. Bilde av Azawakh, nr 1570. Bilde av Azawakh, nr 1576. Bilde av Azawakh, nr 1582. Bilde av Azawakh, nr 1584. Bilde av Azawakh, nr 1571. Bilde av Azawakh, nr 1568. Bilde av Azawakh, nr 1577. Bilde av Azawakh, nr 1574. Bilde av Azawakh, nr 1572. Bilde av Azawakh, nr 1581. Bilde av Azawakh, nr 1579. Bilde av Azawakh, nr 1588. Bilde av Azawakh, nr 1567. Bilde av Azawakh, nr 1580. Bilde av Azawakh, nr 1587. Bilde av Azawakh, nr 1573. Bilde av Azawakh, nr 1569.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Azawakh, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Azawakh kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Azawakh:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Mynder  (Gruppe 10)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 307

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 20-25kg
Tispe: 15-20kg

Høyde (cm):

Hann: 64-74cm
Tispe: 60-70cm

Farge(r):

Hvit, kremhvit, lys sobel til mørk rødbrun.Brindling tillatt

Pelslengde:

Kort

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Fra DogLex

Moderne-hundeavl
...moderne hundeavl, også kalt hundeavl og hundeoppdrett, er en form for raseavl som begynte i england på begy...
Mynder
...mynde (av norrønt mjór) betyr smal eller smekker, og er et uttrykk som benyttes for å beskrive en relativt ...
Pariahunder
...pariahunder (av tamilsk paraiyar, som betyr omstreifende og egentlig refererer til en tamilsk folkegruppe a...
Tamhund
...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er...
Vokterhunder
...vokterhunder kalles også buskapshunder og er tradisjonelt store hunder som skal passe på beitende husdyr, e...