Beskrivelser og opplevelser med Greyhound

Beskrivelse av Greyhound

Greyhound er en av de eldste hunderasene i verden og er kjent for sin ekstreme fart og smidighet. Denne rasen tilhører gruppen av hunder kalt sighthounds, som er kjent for å være spesielt gode til å se og jakte på byttedyr.

Greyhound har en slank og muskuløs kropp med en smal, langstrakt snute og store, mørke øyne. Rasen har også lange, slanke bein som gjør den ekstremt rask og smidig. Pelsen er kort og fin, og kommer i en rekke forskjellige farger, inkludert svart, hvit, grå, rød, fawn og blå.

Greyhound er kjent for å være en veldig fredelig og mild hunderase, og er ofte en god familiehund. De er intelligente, lojale og følsomme, og kan være svært lydhøre overfor trening og instruksjoner. Selv om de er kjent for sin fart og smidighet, er de også glade i å slappe av og tilbringe tid sammen med sine eiere.

Greyhound er imidlertid også kjent for å ha en høy jaktinstinkt, og det er viktig å trene og sosialisere dem tidlig for å sikre at de er trygge rundt andre dyr og mennesker. På grunn av sin raske hastighet og evne til å jage byttedyr, bør de holdes i bånd eller inngjerdet område når de er utenfor.

Alt i alt er Greyhound en flott hunderase for de som setter pris på en rask og smidig følgesvenn som også er kjærlig og lojal.

Bilder av Greyhound

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Greyhound, nr 6632. Bilde av Greyhound, nr 6624. Bilde av Greyhound, nr 6612. Bilde av Greyhound, nr 6625. Bilde av Greyhound, nr 6623. Bilde av Greyhound, nr 6616. Bilde av Greyhound, nr 6629. Bilde av Greyhound, nr 6626. Bilde av Greyhound, nr 6615. Bilde av Greyhound, nr 6621. Bilde av Greyhound, nr 6619. Bilde av Greyhound, nr 6613. Bilde av Greyhound, nr 6622. Bilde av Greyhound, nr 6617. Bilde av Greyhound, nr 6620. Bilde av Greyhound, nr 6614. Bilde av Greyhound, nr 6618. Bilde av Greyhound, nr 6631. Bilde av Greyhound, nr 6628. Bilde av Greyhound, nr 6630. Bilde av Greyhound, nr 6627.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Greyhound, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Greyhound kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Greyhound:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Mynder  (Gruppe 10)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 158

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 40kg
Tispe: 35kg

Høyde (cm):

Hann: 71-76cm
Tispe: 68-71cm

Farge(r):

brun, svart

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt uten underhår

Aktivitet:

aktiv

Fra DogLex

Hundens-opprinnelse
...opprinnelsen hundens opprinnelse, eller rettere sagt ulvens utviklig til hund, startet trolig for ca. 60 000...
Hundeveddelop
...hundeveddeløp er en svært fartsfull form for hundesport, der hunder jager en kunstig hare (lokkehare) som tre...
Molosser
...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er masti...
Mynder
...mynde (av norrønt mjór) betyr smal eller smekker, og er et uttrykk som benyttes for å beskrive en relativt ho...
Sma-tibetanske-hunderaser
...små tibetanske hunderaser er en liten gruppe tamhunder som tilhører seksjon 5 i fcis gruppe av selskapshunder...
Tamhund
...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i...