Beskrivelser og opplevelser med Skotsk Hjortehund

Beskrivelse av Skotsk Hjortehund

Skotsk hjortehund, også kjent som Scottish Deerhound på engelsk, er en stor, muskuløs hunderase som har en lang og stolt historie som jakthund i Skottland. Denne rasen har en naturlig aristokratisk utstråling og regnes ofte som en av de mest elegante hunderasene.

Som navnet tilsier, ble Skotsk hjortehund avlet frem for å jakte hjort, og den har en imponerende størrelse og styrke som gjør den godt egnet for denne oppgaven. Hannene kan veie opp mot 50 kg og ha en skulderhøyde på over 80 cm, mens tispene er noe mindre.

Skotsk hjortehund har en karakteristisk kroppsbygning med en lang og slank snute, lange bein og en muskuløs kropp. Pelsen er kort og grov, og kommer i en rekke forskjellige farger, inkludert grå, rødbrun og sort.

Personlighetsmessig er Skotsk hjortehund kjent for å være en mild og lojal hund som er godt egnet som familiehund. Den er kjærlig og hengiven overfor sine eiere, men kan være litt reservert overfor fremmede. På grunn av sin fortid som jakthund, har Skotsk hjortehund også en naturlig trang til å løpe og jakte, og den trenger derfor regelmessig mosjon og aktivitet.

Alt i alt er Skotsk hjortehund en imponerende og majestetisk hunderase som passer godt for de som er ute etter en lojal og aktiv hund som også har en rik historie og kultur knyttet til seg.

Bilder av Skotsk-Hjortehund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Skotsk-Hjortehund, nr 6796. Bilde av Skotsk-Hjortehund, nr 6793. Bilde av Skotsk-Hjortehund, nr 6784. Bilde av Skotsk-Hjortehund, nr 6788. Bilde av Skotsk-Hjortehund, nr 6789. Bilde av Skotsk-Hjortehund, nr 6794. Bilde av Skotsk-Hjortehund, nr 6785. Bilde av Skotsk-Hjortehund, nr 6786. Bilde av Skotsk-Hjortehund, nr 6790. Bilde av Skotsk-Hjortehund, nr 6791. Bilde av Skotsk-Hjortehund, nr 6798. Bilde av Skotsk-Hjortehund, nr 6795. Bilde av Skotsk-Hjortehund, nr 6787. Bilde av Skotsk-Hjortehund, nr 6797.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Skotsk-Hjortehund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Skotsk-Hjortehund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Skotsk-Hjortehund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Mynder  (Gruppe 10)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 164

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 35-50kg
Tispe: 35-50kg

Høyde (cm):

Hann: over 76cm
Tispe: over 71cm

Farge(r):

grå

Pels:

strihåret

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel