Beskrivelser og opplevelser med Sloughi

Beskrivelse av Sloughi

Sloughi er en hunderase som har sine røtter i Nord-Afrika og Midtøsten. Denne elegante og smidige hunden er kjent for sin utrolige hurtighet og sin evne til å jakte på byttedyr i ørkenen.

Sloughi har en slank og muskuløs kropp, med lange og slanke ben som gir den en unik gangart når den beveger seg. Hodet er langt og smalt, med store og uttrykksfulle øyne og en lang, slank snute. Pelsen er kort og glatt, og kan være i farger som sand, rød, grå og sort.

Disse hundene er kjent for å være trofaste og hengivne mot eierne sine, men kan være reserverte overfor fremmede. De trenger mye mosjon og er glade i å løpe og jakte, så de passer best for aktive mennesker som kan gi dem den treningen og oppmerksomheten de trenger.

Sloughi er en hunderase som kan være litt krevende å trene på grunn av sin selvstendige natur, men med riktig opplæring og sosialisering kan de bli fantastiske følgesvenner for de rette eierne.

Bilder av Sloughi

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Sloughi, nr 4410. Bilde av Sloughi, nr 4414. Bilde av Sloughi, nr 4409. Bilde av Sloughi, nr 4408. Bilde av Sloughi, nr 4411. Bilde av Sloughi, nr 4415. Bilde av Sloughi, nr 4416. Bilde av Sloughi, nr 4407. Bilde av Sloughi, nr 4413. Bilde av Sloughi, nr 4418. Bilde av Sloughi, nr 4412.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Sloughi, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Sloughi kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Sloughi:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Mynder  (Gruppe 10)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 188

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 17-32kg
Tispe: 17-32kg

Høyde (cm):

Hann: 66-72cm
Tispe: 61-67cm

Farge(r):

sandfarget, lys til rødlig

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt uten underhår

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Fra DogLex

Mynder
...mynde (av norrønt mjór) betyr smal eller smekker, og er et uttrykk som benyttes for å beskrive en relativt ...
Vokterhunder
...vokterhunder kalles også buskapshunder og er tradisjonelt store hunder som skal passe på beitende husdyr, e...