Beskrivelser og opplevelser med Pyreneisk Gjeterhund m/korth.hode

Beskrivelse av Pyreneisk Gjeterhund m/korth.hode

Pyreneisk Gjeterhund med kort hode, også kjent som Berger des Pyrénées eller Petit Berger, er en hunderase som stammer fra Pyreneene i Frankrike og Spania. Som navnet antyder, har den en kort hodeform med en bred og flat skalle, kort snute og avrundede ører som står oppreist.

Denne rasen er en mellomstor hund med en muskuløs og smidig kropp som gjør den til en utmerket gjeterhund. Den er kjent for å være svært intelligent, lojal og modig, og er en god vakthund som vil beskytte sine eiere og eiendom.

Pyreneisk Gjeterhund med kort hode har en lang og tett pels som kan være både glatt eller bølget, og kommer i ulike farger, inkludert hvit, grå, svart og brindle. Den krever moderat til høy grad av daglig aktivitet og trening for å være sunn og lykkelig.

Denne rasen kan være litt reservert overfor fremmede, men med riktig sosialisering og trening fra valpestadiet, kan den være en utmerket familiehund. Pyreneisk Gjeterhund med kort hode er også flink til å lære triks og lydighetstrening, og kan trives i en rekke ulike miljøer, fra byen til landlige områder.

Bilder av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode, nr 4186. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode, nr 7391. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode, nr 7394. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode, nr 7390. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode, nr 4183. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode, nr 7389. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode, nr 1194. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode, nr 7393. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode, nr 7392. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode, nr 4184. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode, nr 7396. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode, nr 4185. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode, nr 4182. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode, nr 7395. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode, nr 7387. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode, nr 7397. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode, nr 7388. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode, nr 7386.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Pyreneisk-Gjeterhund-m/korth.hode:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 138

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 40-54cm
Tispe: 40-52cm

Farge(r):

Fawn,mørk grå- til grå,sort, brindel og harlekin

Pelslengde:

Halvlangt

Pels:

Tett og myk

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye