Beskrivelser og opplevelser med Catalburun

Beskrivelse av Catalburun

Catalburun er en sjelden hunderase som opprinnelig kommer fra Tyrkia. Rasen er kjent for sitt karakteristiske utseende med en splittet nese, som gir inntrykk av at den har to separate neser. Denne unike anatomien gjør at Catalburun har en eksepsjonell luktesans, og den har tradisjonelt blitt brukt som en jakthund for å spore opp vilt.

Catalburun har en middels stor kroppsbygning med en kort, tett pels som kommer i en rekke farger, inkludert brun, svart og hvitt. Den har en atletisk kroppsbygning med lange, tynne lemmer som gir den god bevegelighet og hastighet.

Som en jakthund er Catalburun intelligent, lydig og energisk. Rasen er også kjent for sin hengivenhet til eieren sin, og den trives best i en aktiv og engasjerende familie. Catalburun trenger regelmessig mosjon og trening for å holde seg sunn og glad.

Catalburun er en sjelden hunderase, og det kan være vanskelig å finne en oppdretter som spesialiserer seg på rasen. Men for de som er villige til å legge inn innsatsen for å finne en Catalburun, vil de bli belønnet med en lojal og unik følgesvenn.

Bilder av Catalburun

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Catalburun, nr 7019. Bilde av Catalburun, nr 7024. Bilde av Catalburun, nr 7016. Bilde av Catalburun, nr 7018. Bilde av Catalburun, nr 7021. Bilde av Catalburun, nr 7025. Bilde av Catalburun, nr 7017. Bilde av Catalburun, nr 7020. Bilde av Catalburun, nr 7023. Bilde av Catalburun, nr 7022. Bilde av Catalburun, nr 7026.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Catalburun, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Catalburun kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Catalburun:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 43 - 60 cm
Tispe: 43 - 60 cm

Farge(r):

Beige, brun, Ingefærfarget

Pelslengde:

Kort

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv